"А, тоді зрозуміло, чому ви захворіли": Реакція таксиста на хвору жінку-воїна вразила мережу

Хто ходить у мороз без шапки – може застудитися. Хто живе по сирих бліндажах – аналогічно. Звикли люди...

Олена Білозерська. Фото: сайт Олени Білозерської.

Українці звикли до війни й реагують на неї як на буденне явище. Таку думку на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала український блогер, боєць Української добровольчої армії (УДА) Олена Білозерська, передають Патріоти України.

За її словами, одного разу вона, будучи хворою, їхала в таксі по Києву. Попри кашель, військова розговорилася з таксистом. І мимоволі сказала водію, що щойно повернулася з АТО. "Таксист дає чемні поради, як лікувати бронхіт, розповідає, як вилікувався сам і як його теща. У процесі розмови пробалакуюсь, що щойно з АТО. Оскільки думка людська працює значно швидше, ніж язик, встигаю передбачити три можливі реакції таксиста. Перша – недовіра ("Ви-и? На фронті? І що ви там робите?"). Друга – захоплення і вдячність, типові для киян до фронтовиків, особливо жінок. Третя реакція – "ватна" (адже звідки мені знати, що він не в*тник? - "Мы вас туда не посылали" і далі по тексту)" – розповіла Білозерська.

Але реакція водія була неочікуваною. Він просто сказав "Тоді зрозуміло, чому ви захворіли". "Я не вгадала. Знаєте, якою була його реакція? "А, ну тогда понятно, откуда у вас бронхит. Там же окопы, блиндажи сырые. Вам надо взять отпуск и хорошенько подлечиться"… Інтонації, сама відповідь – точнісінько такі самі, як якби я розповіла, що кілька днів тому довго чекала автобус під сильним дощем. Або вийшла взимку у мороз без шапки. "А, тоді зрозуміло, чому ви захворіли", – написала Білозерська.

Вона зазначила, що чоловік поставився до війни, фарс-мажорної ситуації, як до побутової. Це стало доказом того, що українці вже звикли до АТО. "Хто ходить у мороз без шапки – може застудитися. Хто живе по сирих бліндажах – аналогічно. Звикли люди, звикли за три роки, що у нас війна. Сюр, ні?" – запитала військова.

У своїх коментарях люди погодилися з бійцкм АТО, що дійсно, люди звикли до війни на Донбасі. Але це нібито й не погано, й не добре.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...