"Абраменко дістав пропозицію змінити громадянство, виступати за РФ - і він відмовився", - Бутусов

Журналіст зазначив, що не вважає ганебним вчинок українця, який на п'єдесталі обійняв спортсмена з Росії,

Олександр Абраменко обійняв росіянина. Фото: соцмережі.

Україна не належить до провідних країн із фристайлу і не має потрібної інфраструктури, тому перемога українця Олександра Абраменка на Олімпіаді є справжнім дивом, заявив журналіст Юрій Бутусов на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Він зазначив, що не вважає ганебним вчинок Абраменка, який на п'єдесталі обійняв спортсмена з Росії, який посів третє місце. "Турнірів з акробатики небагато, і спортсмени зустрічаються постійно, багато років. Зрозуміло, що у них дружні стосунки. Абраменко дістав пропозицію змінити громадянство, виступати за РФ – і він відмовився. У нього є право на свою позицію... Не думаю, що це зрада. Думаю, немає більш зневаженої і приниженої команди в історії олімпійського спорту, ніж збірна Росії. Але у фристайлі допінгу вони, як для них звично, не приймали", – пояснив журналіст.

Бутусов зазначив, що український спортсмен розгорнув прапор своєї Батьківщини і обійняв представника команди без прапора, якій заборонено демонструвати свої медалі в олімпійському селищі. "По-моєму красномовний жест, який ця російська ганьба прекрасно ілюструє. Не в російський прапор Олександр загортався, а свій, рідний. Думаю, у багатьох із нас є знайомі і друзі з Росії, із якими ми також при зустрічі обнімемося й потиснемо руки, і у багатьох є ті, із ким ми після початку війни розірвали стосунки і більше ніколи ні за яких умов спілкуватися не будемо, хіба що через приціл. Наявність друзів серед росіян не означає, що ми хоч на змаганнях будемо поважати РФ як державу і станемо терпимішими до мільйонів російських дебілів, які хочуть знищити Україну", – підкреслив він.

Журналіст додав, що в Росії проживає чимало друзів України, які передають гроші українській армії або воюють на боці України. "У цьому фото на п'єдесталі не бачу нічого політичного", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...