Активно готуються до "миру": В "ЛНР" проходять випробування нової російської техніки

Бойовики відпрацьовували заходи протиповітряної оборони, заняття танкових екіпажів та проводили тактичну підготовку інженерно-саперних підрозділів та радіоелектронної боротьби.

Російський "Змій Горинич". Ілюстрація: cont.ws.

"Протягом останніх тижнів на території окупованих районів Луганської області відбувалися активні військові навчання окремих підрозділів так званої "народної міліції ЛНР". Зокрема, бойовики відпрацьовували заходи протиповітряної оборони, заняття танкових екіпажів та проводили тактичну підготовку інженерно-саперних підрозділів та радіоелектронної боротьби", - пише громадський активіст з Луганщини Дмитро Снєгирьов на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

На полігоні "Успенський" проводилися заняття інженерно-саперних підрозділів "народної міліції" самопроголошеної "республіки", в ході яких були задіяні установки розмінування УР-77 (неофіційна назва – "Змій Горинич"). Вперше, аналогічну установку дистанційного розмінування УР-77 бойовики застосували в січні 2015 року під час штурму Донецького аеропорту, про що повідомляла ГІ "Права Справа". Бойовики стверджують, що ці установки захопили взимку у ЗСУ під час боїв за Дебальцеве.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", в ході тактичних навчань інженерно-саперних підрозділів бойовиків, крім установок розмінування УР-77 були задіяні установки УР-07. 28 травня 2015 року "Права Справа" оприлюднила інформацію про наявність у бойовиків самопроголошеної "ЛНР" двох установок дистанційного розмінування УР-07 та їх передислокацію, після випробування на Олександрівському полігоні під Луганськом, в напрямку міста Щастя.

Установка УР-07 створена на базі шасі БМП-3. Крім того, на ній розміщена пускова установка із подовженим зарядом розмінування УЗП-06 і УЗП-06Д. Це дозволяє пробивати коридор у мінному полі на дальність від 340 м до 1 км, а його ширина може сягати декількох десятків метрів. У ЗСУ на озброєнні таких установок нема.

У звіті місії ОБСЄ, повідомляється, що 9 квітня 2017 року спостерігачі зафіксували сім танків (Т-72), п'ять 2A65 Мста-Б, 152 мм, і ще п'ять Д-30, 7 РСЗВ (БМ-21) і сім самохідних гаубиць (2С1 Гвоздика, 122 мм) на південно-східній околиці Луганська.

Крім того, СММ ще раз відвідала постійне місце зберігання озброєнь бойовиків "ЛНР", розташування якого відповідає лінії відведення, і зазначила відсутність 15 гаубиць (шести 2А65 і дев'яти Д-30), 7 РСЗВ (БМ-21) і трьох самохідних гаубиць (2С1).

Нагадаю, 21 березня 2017 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомив про передислокацію живої сили і важкої бронетехніки бойовиків з тилових районів тимчасово окупованих районів Луганської області. Зокрема, зафіксовано прибуття важкої техніки в Луганськ в місця дислокації на базі "Транспеле" ТОВ "Лаа-Транс".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...