Амереканський міліардер і оманській шейх також претендують на приватизацію ОПЗ

Кількість бажаючих приватизувати український завод зросла до чотирьох.

Американська корпорація IBE Trade і компанія Amjad Investment з ОАЕ заявили про своє бажання приватизувати Одеський припортовий завод. Про це йдеться в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового рику.

IBE Trade Corp заснована в 1987 році американським мільярдером українського походження Алексом Ровтом. У 2014 році компанія стверджувала, що цікавиться участю в приватизації ОПЗ. За даними Міжнародної асоціації виробників мінеральних добрив (IFA), в 2008 році IBE Trade Corp. контролювала до 13% продажів світового ринку аміаку і близько 7% аміачної селітри.

Гендиректором Amjad Investment є шейх Суха Салім Бахван (Sheikh Suhail Salim Bahwan), який також є керівником великої Suhail Bahwan Group з Оману.

До складу Suhail Bahwan Group входить близько 40 компаній з країн Перської затоки, Північної Африки і Південної Азії. Suhail Bahwan Group є одним з найбільших виробників карбаміду і сірчаної кислоти в світі. До складу групи входить завод з виробництва добрив в Омані і будується підприємство з виробництва карбаміду в Алжирі.

Нагадаємо, аукціон з продажу ОПЗ відбудеться 14 грудня. Про намір брати участь в приватизації раніше заявило ПрАТ "Укрнафтобуріння", афілійована з Ігорем Коломойським і Віталієм Хомутинником, а також кіпрська Glenshee Holdings Limited, афілійована з групою DCH Олександра Ярославського.

31 жовтня 2016 року Фонд державного майна оголосив конкурс з продажу 99,567% акцій ОПЗ. Стартова ціна - 5,16 млрд гривень (близько 201 млн доларів), крок торгів - 150 млн гривень. На перший конкурс, який повинен був відбутися в липні 2016 року, ОПЗ виставлявся за 13,175 млрд гривень, тобто близько $ 500 млн. Жоден інвестор не захотів купувати завод за такою ціною.

ОПЗ в своєму розпорядженні найбільший в СНД виробництвом аміаку і просто великим виробництвом карбаміду, а також унікальним - єдиним в країні - терміналом з перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса .


Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...