"Амстор" за замовленням Новинського захопили Філатов і Корбан, - блогер

Силовий супровід рейдерства теж був місцевий, дніпропетровський - афілійована з Корбаном охоронна фірма "Леон" Михайла Кошляка,

Геннадій Корбан і Борис Філатов причетні до рейдерського захоплення мережі супермаркетів "Амстор". Ілюстрація:gordonua.com

Рейдерське захоплення мережі супермаркетів "Амстор" в грудні 2014 року на замовлення Вадима Новинського здійснили структури дніпропетровських бізнесменів Бориса Філатова та Геннадія Корбана. Про це у своєму матеріалі "Амстор" і Новинський" пише відомий блогер Антон Швець, шеф-редактор видання "Петр и Мазепа", зазначають Патріоти України.

Автор публікації наводить ряд фактів, які так чи інакше доводять роль Філатова і Корбана у захопленні. Наприклад, після захоплення мережі всі фірми групи компаній "Амстор" були перереєстровані на нову юридичну адресу - місто Дніпропетровськ, вулиця Ленінградська, 27.

За цією ж адресою зареєстрована і громадська приймальня народного депутата Бориса Філатова. Силовий супровід захоплення, за словами Швеця, надав друг Філатова - Геннадій Корбан, котрий організував для захоплення бійців добровольчих батальйонів - "Дніпро-1", "Правий сектор".

"Силовий супровід рейдерства, ясна річ, теж був місцевий, дніпропетровський. Це був афілійований з Корбаном "Леон" (участь якого відстежили раніше) Михайла Кошляка, більше ніхто це і бути не міг у Дніпрі в той час.

"Леон" цей, правда , прикидався то "Дніпром-1", то "Правим сектором". У Маріуполі трапився цілий прокол. Там "Леон" під виглядом "Правого сектора" захоплював "Амстор", але був пов'язаний міліцейським "Соколом".

Як результат, в міліції бійці "Правого сектора" раптово почали писати в пояснювальних, що вони зовсім навіть не "правосєки", а працівники охоронної фірми "Леон" і взагалі прийшли сюди на прохання власника "Амстора"", - пише у своєму матеріалі Антон Швець.

Трохи пізніше блогер навів ще одні докази причетності дніпропетровських бізнесменів до захоплення "Амстора". Їх він знайшов у "чорній бухгалтерії" Корбана, яку опублікувала Генеральна прокуратура.

Згідно з інформацією з документів, 15.01.2015 на рахунок Корбана були перераховані 2 млн доларів від компанії Mikoltesia (у дужках було написано "Смарт").

30.04.2015 року Корбан від цієї ж компанії отримав ще 1 млн доларів. При цьому, в документах є позначки і про витрати Корбана на проект "Амстор" - в цілому більше 700 000 доларів, відзначає Швець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...