"Апостол Диявола": VIP-молитва за тисячу доларів і можна стати... партнером бога

Кожні кілька років в Україні вибухає чергова релігійна "правда": Свідки Єгови, Сандей Аделаджа, а нині на піці популярності Володимир Мунтян. 13-й апостол. Чудотворець і цілитель. Шахрай, мільйонер, гіпнотизер, брехун, хто він?

Володимир Мунтян / Фото: ТСН

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 24 Канал. Закон України "Про свободу совісті та релігійні організації" гарантує кожному право вірити у що завгодно, як завгодно і з ким завгодно. І кожен може обрати для себе свій духовний шлях.Проте далеко не кожен, хто вважає себе "провідником" до бога, хоче допомогти. І кожні кілька років в Україні вибухає чергова релігійна "правда": Свідки Єгови, Сандей Аделаджа, а нині на піці популярності Володимир Мунтян. 13-й апостол. Чудотворець і цілитель. Шахрай, мільйонер, гіпнотизер, брехун, як пишуть ЗМІ. І прекрасний оратор з "просвітленим" лицем.Ще кілька років тому, влітку, я проїжджала повз величезну будівлю з написом "Відродження" недалеко від метро Лівобережна. Звідти висипали люди у синіх футболках із жовтим прінтом назви "духовного центру". Усміхалися, перешіптувалися. Їхні обличчя були осяяні знанням певної істини, яку іншим простим смертним пізнати не дано.

Оскільки сект у нас вистачає, я не дуже закцентувалася на цьому "Відродженні", але за ці кілька років організація розрослася настільки, що її вже важко не помітити. У них навіть свій ТБ-канал і 300 тисяч постійних глядачів, не кажучи про величезну кількість парафіян в Україні та інших країнах колишнього СНГ. А у самого Мунтяна заміський комплекс з басейном, Ferrary і 10 відсиджених у колонії років. Знаєте, за що сидів? За крадіжку і шахрайство.

Нещодавно в столичному Палаці Спорту центр "Відродження" провів захід під назвою "Молитва за здоров'я". Зала була забита вщент! Це значить тільки одне: у нас криза. Але криза в економіці не настільки страшна як духовна. Зневірені і налякані українці готові віддавати гроші за право бути серед "однодумців" і вірити, що їх зцілять, а життя стане казковим. А віддавати гроші для "Відродження" – першочергова справа. Кожен може віддати десятину. Окрім цього можна стати... партнером бога. Це якщо більше віддати. Наприклад, якщо 1000 доларів — Мунтян за тебе особисто помолиться. VIP-клієнт і в секті VIP-клієнт.

Перше питання, яке виникає після відео з Палацу Спорту, — невже у нас не заборонені секти? А ні. Є згаданий вище Закон України "Про свободу совісті та релігійні організації". У 2010 році було кілька спроб внесення змін та доповнень до нього, де б тоталітарні релігійні секти ставали забороненими, але всі законопроекти були піддані критиці з боку експертів та різних церков. Чому? Обмеження релігійної свободи. Але все ж один законопроект був сформований і навіть поданий до Верховної Ради. Відкликали. Більше спроб боротися з сектами на державному рівні не було.

Зате у нас з 2007-го року є "Заборона проведення розрахованих на масову аудиторію лікувальних сеансів з використанням гіпнозу". Але чомусь "Відродження" продовжує відкрито цим займатися. Варто подивитися відео з його "сеансами", щоб побачити ті самі прийомчики з 1990-х, якими вправно користувались Чумак і Кашпіровський. Та вони хоча б вищі сили туди не приплітали.

Колишні парафіяни "Відродження" розповідають, що самі не знають, чому віддавали гроші. Відчували таку потребу, не могли й не хотіли інакше. Придивіться до тих, хто поряд. Їх не врятує Мунтян. Ні за які гроші. Але кожен із нас хоча б добрим словом може допомогти ближньому. А це найкращий спосіб зростати духовно.

Автор: Ольга Бродська
Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...