АТО вже давно не проводиться. Коли Росія почала обстрілювати наші війська зі своєї території, у нас почалася війна, - Касьянов

За фактом антитерористичною операцією на Донбасі управляє Генштаб ЗСУ, а згідно з Законом має займатися СБУ, наголосив волонтер.

Юрій Касьянов. Фото:Iamir.infoЗ юридичної точки зору збройний конфлікт на сході України вже давно не можна назвати антитерористичною операцією. Про це зазначив виданню Гордон український волонтер Юрій Касьянов, передають Патріоти України.

Касьянов прокоментував заяву секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова про те, що військові дії на Донбасі переросли формат АТО.

"АТО вже давно у нас не проводиться. Юридично бойові дії на Донбасі давно не є антитерористичною операцією. За фактом операцією керує Генштаб ЗСУ, а згідно з цим Законом має займатися СБУ. АТО закінчилася тоді, коли Росія почала обстрілювати наші війська зі своєї території, ввела свою армію на українську землю і почала постачати бойовиків важким озброєнням. Ось тоді у нас почалася війна.

Думаю, Турчинов зараз озвучує думки влади, яка шукає якийсь новий формат. Тобто громадян України намагаються підготувати до якихось змін. Внести правки до Конституції їм не вдалося. Можливо, "особливий статус" Донбасу тепер хочуть закріпити в якомусь окремому законі. Причому його формулювання буде дуже завуальованим", - підкреслив волонтер.

Він акцентував увагу на тому, що українська влада офіційно не називає захоплені проросійськими бойовиками території Донбасу окупованими.

"Влада не називає захоплені території окупованими, вона говорить про" окремі райони Донецької і Луганської областей". Це робиться для того, щоб Україна продовжувала утримувати їх за свій рахунок, а сепаратисти продовжували безбідно жити. За це, можливо, Києву обіцяють якісь преференції. Причому робить це навіть не Росія, а Захід, щоб хоч якось стабілізувати ситуацію на Донбасі. Я думаю, це ще один елемент зради нашої влади. Адже частково приглушити конфлікт не можна - через деякий час він спалахне з новою силою і може охопити набагато більше територій, в тому числі і в інших областях країни", - зазначив Касьянов.

На його думку, заява Турчинова має пропагандистський характер.

"Думаю, подібні заяви - це складові однієї пропагандистської кампанії, що готують громадську думку до ідеї, що в підсумку ми отримаємо нове Придністров'я. Керівництво країни абсолютно не хоче воювати. За останні два роки воно вбило в голови українців меседж, що війна - це зло. Так воно є, але ми ведемо справедливу визвольну війну і не можемо її припинити, адже наш противник зупинятися не збирається. Він просто зробить перепочинок і продовжить розхитувати ситуацію в інших областях України", - заявив волонтер.

Він вважає, що Україні не потрібно приймати закон про окуповані території.

"На жаль, наше суспільство сильно демілітаризоване. Рівень патріотизму, коли люди зі зброєю в руках готові захищати свою країну, сильно впав. Насправді нам закон про окуповані території не потрібен. Перш за все, необхідно відкрити Конституцію і прочитати, що кожен громадянин повинен прийняти максимум зусиль для захисту суверенітету і територіальної цілісності України, а також свободи своїх родин", - резюмував Касьянов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...