Бальчун: Хакери атакували "Укрзалізницю"

В результаті хакерської атаки заблокована робота офіційного сайту ПАТ "Укрзалізниця". Про це в Facebook повідомив глава "Укрзалізниці" Войцех Балчун.

"З усією відповідальністю і тривогою заявляю: зараз відбувається нечуване ганебне торпедування всіх наших останніх кроків, особливо у кадровій сфері. Новопризначені керівники зіткнулись з реальними погрозами фізичної сили.

Ці погрози йдуть від конкретних осіб, очевидно афільованих з чиновниками з високих владних кабінетів. Наша спроба навести лад у сфері розподілу порожніх вагонів зіткнулась з жорсткою протидією старої системи. У хід пішли погрози, хакерські атаки на наші сервери і системи, у ці хвилини заблокована робота офіційного сайту Укрзалізниці.

Все це є свідченням того, що система не збирається здаватись і не гребуватиме жодними засобами, щоб зберегти існуючий стан речей. Інформую про цю безпрецедентну ситуацію суспільство і керівника українського уряду, чия безумовна підтримка дала нам можливість розпочати реальні реформи у компанії!

P.S. Щойно у аеропорту скасував відрядження до Відня і зустріч з керівництвом австрійської залізниці через ситуацію в УЗ."

Як повідомило Патріоти України ексклюзивне джерело у Мініфраструктури, атака була проведена за допомогою одного з численних комп'ютерних вірусів класу "шифрувальників-вимагачів". Атаці піддалися ПК і сервери Укрзалізниці під керування ОС Windows 7/8/10 та Windows Server різних версій, вірус скоріш за все має російське або СНГшне походження.

Дані віруси як правило атакують ПК з ОС Windows, рідше пристрої (планшети, смартфони і тд.тп.) під управлінням ОС Андроїд використовуючи вразливості (дюрки) у системі безпеки ОС та/або її компонентів - веббраузерів, флеш-плеєру та іншого ПЗ. Вірус міг бути занесений у комп'ютерну мережу Укрзалізниці, свідомо чи несвідомо кимось з працівників Укрзалізниці на "домашній" флешці чи "підчіплений" з глобальної мережі безпосередньо на робочому місці. Дана атака дуже схожа на недавню атаку на сайт НБУ та весняну атаку на Прикарпаття Обленерго.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...