"Базар важливіший історії!": У Хмельницьку поховали під піском історичну знахідку (фото)

Всі покоління місцевої влади ганебно ставляться до культурно-історичної спадщини.

В Хмельницьку закопали піском історичну знахідку. Фото: uainfo.org

В Хмельницьку, під пильним наглядом міської влади, руйнуються будинки ХІХ ст., повідомляють Патріоти України з посиланням на пост блогера Сергія Мороза в соцмережі.

"Дивно та ганебно ставляться усі покоління міської влади Хмельницького до культурно-історичної спадщини.

Її визнають аварійною і нічого не роблять для того, аби зберегти для майбутніх поколінь. А вірніше буде — роблять усе, щоб її не вберегти, щоб будівлі 18-19 століть зруйнувались і самознищились, щоб потім з "чистою душею" побудувати на найціннішому місці у центрі черговий базарно-торгівельний центр. Така сама доля спікала і будівлю 19 ст. по Соборній.

Красива, вражаюча стильна будівля стала пустирем.

Історична пам'ятка спочатку занепала, а потім вже традиційно була зруйнована та розібрана.

У березні 2018 року під час вириття котловану для забудови, будівельниками виявлено підземні ходи. А історики, що досліджували ділянку припускають, що там може бути навіть ціла підземна дорога.

Але місцевій та й обласній владі байдуже! Ці історичну знахідку просто засипають піском.

Базар важливіше історії??? Своїм нащадками ми передамо черговий магазин, а не історичні цікавинки минулого, за збереження яких в усьому світі борються усіма силами?

Історики та влада Хмельниччини вже не вберегла будинок, то можливо варто спинитись і спробувати вберегти підземні ходи?"


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...