Бажання наживи сильніше?: Відсутність покарання мережі "АТБ" за торгівлю в анексованому Криму викличе повне нерозуміння в ЄС, - політолог

Як відомо, власнику мережі "АТБ" Геннадію Буткевичу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України.

Ілюстрація: Антикор

Якщо українська влада не дасть правової оцінки фактам торгівлі мережі супермаркетів АТБ в Криму під вивіскою "ПУД", то це може викликати непорозуміння в колах європейських лобістів санкцій проти Російської Федерації за незаконну анексію півострова. Про це пише на своїй сторінці у Fаcebook політолог Владислав Дзівідзінський, передають Патріоти України.

Експерт прокоментував факти, оприлюднені депутатом Верховної Ради України Віталієм Купрієм.

"У той час, коли західні партнери проводять більш менш системну і послідовну політику фінансового тиску на Російську Федерацію і контрольовані нею самопроголошені Луганську та Донецьку "народні республіки", з боку українського бізнесу прекрасно ведеться торгівля через мережу супермаркетів АТБ на території Криму і ОРДЛО (окремі райони Донецької і Луганської областей) під назвою мережі магазинів "ПУД", - написав Дзівідзінський.

Він нагадав слова Купрія про те, що власнику мережі АТБ Геннадію Буткевичу "загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України". І додав, що прокуратура Криму (в Києві), внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості про злочин за ознаками ст. 110 Кримінального кодексу України.

"Спочатку мені здалося, що можливо, це черговий переділ великого бізнесу. Але вивчення персони Буткевича та діяльності його бізнесу на окупованій території довели зворотне. Адже існують докази сплати величезних податків (з огляду на масштаби бізнесу) в казну тієї держави, і її утворень, з якою ми ведемо війну, є докази "дуже тісної співпраці" Геннадія Буткевича з прокуратурою Сумської області (як мінімум), при цьому немає ніяких офіційних заяв від представників або власників бізнесу про заперечення цієї інформації", - підкреслив політолог.

На його думку, якщо факти, озвучені Купрієм, стануть надбанням функціонерів євроінституцій, які є авторами і лобістами антиросійських санкцій, то в черговий раз "настане повне розчарування в можливостях української влади робити необхідні правові дії для забезпечення правового порядку при веденні бізнесу".

"Це в свою чергу лише збільшує в прогресії ризики будь-якого економічного співробітництва з Україною! Це й не дивно, бо якщо співвласник великого бізнесу може "підгодовувати" цілі силові структури, або просто "тримати на зарплаті" потрібних чиновників для забезпечення нормального функціонування свого бізнесу , то про які правила гри, про правові гарантії, якісні економічні зміни або боротьбу з корупцією може йти мова?" - зазначає експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...