Без "аусвайса" нікуди не подітися на півострові: Чубаров порівняв російські паспорти кримчан з фашистськими документами

Глава Меджлісу, згадуючи про фашистську окупацію, розповів історію свого діда.

Рефат Чубаров. Фото:news.bigmir.net

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що російські паспорти в Криму - це як німецькі "аусвайси" в 1942 році. Про це він заявив в ефірі 5 каналу, передають Патріоти України.

На запитання ведучого програми Романа Чайки, як бути жителям окупованого півострова, якщо без російського паспорта вони позбавляються пенсій, зарплат, Чубаров розповів історію. "Я все пам'ятаю і говорю про це досить часто. Як тільки все стало зрозуміло, як тільки вже майже вийшли з Криму останні українські військові і техніку вже майже всю вивезли ... Коли стало зрозуміло, що людей будуть вичавлювати з Криму і виходити з їх майнових станів , можливостей і таке інше. Коли вони оголосили про паспорт - я вийшов на телебачення", - зазначив він.

"Слухайте, я вам розповім про свого діда", - сказав я. Дід в 1942 році, він жив тоді там біля Судака, збирався піти до родичів, які жили в Сейклері, це Нижньогірський район в степовому Криму. І він прийшов десь в село Морське, тоді називалося Капскор, і там стоїть німецький пост, і фашисти кажуть йому: "Аусвайс".

І він зрозумів, що без "аусвайса" він нікуди не подінеться на тому півострові. І я тоді сказав: "Вважайте, що російський паспорт - це "аусвайс", беріть ті "аусвайси", - додав Чубаров.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...