Без втручання ВМС НАТО не обійтись: Військово-морський експерт про протидію висадці російських десантів

Ряд ознак свідчать про те, що Росія не має наміру відмовлятися від своїх агресивних планів, заявиви Євген Лупаков.

Ворожий десант треба топити в морі, не допускаючи до берега. Ілюстрація:znaj.ua

На сьогоднішній день можливий сценарій висадки російського десанту з боку Чорного моря. Усвідомлюючи загрозу, військово-політичне керівництво України повинно звернутися до НАТО з проханням про введення своїх кораблів у Чорне море для запобігання реалізації подібного сценарію. Таку думку Обозревателю висловив перший заступник голови Спілки офіцерів України, капітан першого рангу у відставці Євген Лупаков, передають Патріоти України.

Коментуючи заяву заступника начальника штабу ВМС України про небезпеку нападу, він зауважив: "Перш за все, розкриття планів ворога - це вже майже перемога. Тому що ворог не піде, якщо буде знати, що його плани розкриті".

У той же час Лупаков вказав на ряд ознак, які свідчать про те, що Росія не має наміру відмовлятися від своїх агресивних планів. Так, Чорноморський флот, як і раніше утримує в Криму захоплений у України десантний корабель "Костянтин Ольшанський" і "не списав на металобрухт" жодного десантного корабля. "Чорноморський флот тримає їх в Криму. Це підтверджує слова представника штабу ВМС", - визнав він.

Лупаков також нагадав про оприлюднену інформацію про підготовку диверсійних груп на території Придністров'я для перекидання їх в Україну.

"Десант зі сходу, диверсійні групи з Придністров'я, захоплення мостів через Затоку - і все. Такий варіант можливий", - визнав він.

Відповідаючи на питання про способи відбиття можливої атаки, Лупаков сказав: "Ми можемо її відбити. У нас сьогодні є відповідні сили берегової оборони, і армія. У нас також є сили, щоб топити десантні кораблі".

У цьому контексті він додав: "Топити їх треба в морі, не допускати до берега, тому що на березі з десантом воювати дуже важко. Для цього у нас є берегові ракетно-артилерійські війська".

Разом з тим Лупаков наголосив: у Криму противник зосередив сили, яких вистачить не тільки на атаку Затоки. "Затока - це один з можливих пунктів висадки. Така велика кількість десантних кораблів, які сьогодні є в Криму - це не на один пункт висадки. Якщо піде десант, то десант може піти і в Затоку, і в Очаків, і в Миколаїв і невідомо куди ще. Вони можуть бути розкидані по всьому узбережжю", - попередив він.

Виходячи з цього Лупаков заявив: "Хочемо ми чи ні, але сьогодні треба звертатися в НАТО і просити про те, щоб вони знову ввели свої кораблі в Чорне море для протидії десанту Росії".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...