Безвіз реально запрацює тільки після перезапуску економіки, - експерт

Валерій Коновалюк назвав 11 умов МВФ, на які погодився уряд, що приведуть українців до зубожіння.

Безвізом зможуть скористатися не усі? Ілюстрація: Європейська правда.

Більшість українців буде позбавлена можливості відвідувати Європу, незважаючи на позитивне рішення Європарламенту про надання Україні безвізового режиму. Про це у своєму блозі на Обозреватель написав економіст і лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк, передають Патріоти України.

Експерт упевнений, що виконання владою умов МВФ, на яких вона взяла мільярдний кредит, веде країну до бідності - у людей не буде грошей на подорожі в Європу. "Надання Євросоюзом безвізового режиму - безумовно, позитивна для українців подія. Але насправді переважна кількість українських громадян так і не зможуть цим скористатися. Причина - умови, на яких уряд взяв у МВФ черговий кредит", - пише Коновалюк.

В цілому Коновалюк назвав 11 умов МВФ, на які погодився уряд, які приведуть українців до зубожіння. Зокрема, негативно на розвиток країни і платоспроможність людей вплине скорочення бюджетників, введення "соціальних" колекторів, розпродаж української землі та доприватизація об'єктів держвласності.

"Влада хоче скасувати держгарантії для вкладів в державних банках. Це означає, що держава відмовляє в захисті вкладів громадян. У держбанках лежать зарплати, пенсії, соціальні виплати - і ніхто їх не компенсує, якщо з банком щось станеться", - зазначив Коновалюк .

Експерт упевнений, що відмова на вимогу МВФ від запуску державного експертно-кредитного агентства, знищення малого та середнього бізнесу та легалізація азартних ігор також сприятимуть зубожінню людей. "У Меморандумі немає ані слова про підтримку промисловості і створення робочих місць. Це означає, що безвіз більшості наших співвітчизників ніколи не знадобиться", - резюмував Коновалюк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ поспішають використовувати ATACMS, поки росіяни не адаптувалися – Newsweek

субота, 4 травень 2024, 20:43

Російська армія за час війни, розв'язаної РФ в Україні, продемонструвала вміння адаптуватися до нової зброї, яка з'являється у розпорядженні ЗСУ. Ймовірно, війська РФ вже розпочали цикл адаптації до застосування американських далекобійних балістичних р...

Подробиць поки що не розповідає: Трамп виношує "мирний план" для України - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 20:14

Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні. Однак, до виборів його розголошувати не будуть. Про це повідомляє The Telergaph із посиланням на джерело, близьке д...