Бійтеся Солом'янського парку: Де у Києві можна провалитися разом з авто (відео)

Аварійні каналізації стали нездоланним бар’єром для київських комунальників.

Дірява каналізація робить місто небезпечним. Фото: Громадське радіо

Якщо зі сміттям, яке залишили фанати, київські комунальники впоралися швидко, то з дірявими мережами – безуспішно борються роками, зазначають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

А це, до речі, робить місто дуже небезпечним. Вода, що витікає з труб, – розмиває грунт, і як результат – провали. Нещодавно у центрі Києва під землю сповзло легкове авто. І це не перший випадок.

Солом'янський парк – місце відпочинку багатьох киян, проте мало хто здогадується, що тут можна легко опинитися під землею. Причина – старі каналізаційні мережі. І таких небезпечних ділянок у столиці багато.

Під парком – сховані від людського ока каналізаційні мережі, здебільшого – аварійні. Дігер Денис Філіпов десятки років вивчає підземний Київ. І знає про всі приховані небезпеки. Місцями грунт вже провалився. Найстрашніше те, що на поверхні може опинитися вміст каналізації інфекційної лікарні. Ці мережі у жахливому стані каже Денис. А дитячий майданчик щомиті ризикує опинитися під землею. Прямо під ним – каналізаційний колектор.

Ось це коли ставили (майданчик), прийшов заступник голови адміністрації. Ми йому: одна труба, друга труба, третя, четверта, не можна! А він: а мені дуже треба", – розповів дігер Денис Філіпов.

І саме тому у Києві і трапляються аварії. Менше місяця тому у центрі міста, на Пушкінській, під землю впало легкове авто. А за декілька тижнів до того прорвало трубу у Солом'янському районі, гаряча вода залила припарковані автівки. Тоді бруківка, що вилетіла під тиском струменя побила мінімум 7 машин. Серед потенційно небезпечних ділянок дігери називають: перехрестя Старонаводницької та бульвару Дружби Народів, окремі ділянки Єреванської, Сирецької та Чорноморської вулиць. Причина зазвичай – аварійні каналізаційні колектори.

Бетон під дією сполук повністю розкладається і утворює замість міцної монолітної структури сироподібну масу, що пальцем колупаєш і відпадає, – розповів заступник головного інженера управління каналізаційних мереж Київводоканалу Андрій Кобзар.

Клопоту комунальникам завдають, як не дивно, не найстаріші керамічні, цегляні та чугунні мережі, а залізобетонні (прокладені у 60-х – 80-х роках). Вони найбільше піддаються корозії. Під столицею – майже 3 тисячі кілометрів каналізаційних мереж. Це як від Києва до Мадрида. Деякі діаметром з трилітрову банку, інші – майже з тунель метро. Більше половини потребують заміни. Фахівці Водоканалу з жахом згадують аварію на головному міському колекторі у 2015 році.

Більше про небезпеку новобудов опинитись під землею – дивіться у сюжеті.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...