"Біля нашого кордону розгортаються відразу дві повноцінні армії РФ": Експерт розповів про можливі плани росіян

Під прикриттям формування 150-ї мотострілецької дивізії в Ростовській області російський генштаб може нагнати техніки і озброєння і перекидати їх на окупований Донбас.

Костянтин Машовець. Фото: Тиждень.

Військовий експерт Костянтин Машовець в коментарі виданню "ГОРДОН" повідомив, що про формування біля кордонів України 150-ї мотострілецької дивізії Південного військового округу РФ було відомо ще до поїздки в регіон групи інспекторів з України, Канади і Данії. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його думками з цього приводу.

"Наличие этой дивизии для нас секретом не являлось. Она не единственная в РФ. Еще формируются дивизии в Центральном военном округе, разворачивается ряд новых бригад. Есть официальная версия, что это делается в связи с приближением НАТО к границам России. У границы с Украиной по сути разворачиваются две полноценные армии. Обнаруженная дивизия – всего лишь один из эпизодов", – зазначив співбесідник.

За його словами, робота інспекторів на російській території дозволяє реально оцінити ситуацію, чисельність техніки і людей. "Инспекция позволяет посмотреть на динамику военной деятельности вдоль наших границ. Обнаружено несколько интересных вещей. Например, наличие систем залпового огня большого калибра типа “Ураган” в районе Новочеркасска. Также работа группы позволяет оценить реальное количество военнослужащих", – повідомив Машовець.

Він вважає, що знаходження значної кількості російських військових і техніки біля кордонів з Україною не впливає на активність бойовиків на Донбасі уздовж лінії розмежування. “Другое дело, что под прикрытием формирования дивизии российский генштаб может заниматься другими вещами. Например, нагнать техники не на одну дивизию, а, скажем, на три, и перебрасывать на оккупированную территорию Донбасса технику и вооружение”, – підкреслив експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Крынки… Острова окрашиваются… - Злий Одесит

середа, 8 травень 2024, 5:00

У командования группы войск «Днепр», пока ещё генерала Теплинского, возникает дилемма на уровне суицидального пата, а именно, что делать в ситуации, когда «верховный» назвал белое – чёрным, а ты уже второй месяц должен делать вид, что это так, когда да...