Білорусь готується до війни: Лукашенко перевіряє боєздатність армії, щоб запобігти "аншлюзу" його країни путінською Московією (фото)

Республіка Білорусь раптово почала планову перевірку боєздатності своїх військ і оборонних систем.

Про це інформують Патріоти України з посиланням на "Діалог".

30 січня відразу 30 білоруських військових частин збройних сил розпочали зимову комплексну перевірку боєготовності на випадок початку неочікуваних бойових дій.

У білоруському силовому відомстві стверджують, що перевірка є плановою з елементами несподіваності для особового складу. У прес-службі Міністерства оборони Білорусі підкреслюють, що метою заходів є перевірка систем забезпечення армії, наявної на озброєнні військової техніки, а також бойової готовності особового складу. Перевірка стосується не лише військових частин, а й системи протиповітряної оборони країни.

Заходи проходять "в динамічних умовах", називаються "плановими", але при цьому "містять елементи раптовості для залучених до перевірки", - заявили в Міноборони Білорусі. На минулому тижні президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна, як і Україна, після здобуття незалежності змушена відстоювати своє право на суверенітет.

“Нам независимость очень дешево досталась: все народы воевали, сегодня воюет наша братская Украина. Нам нельзя допустить того, чтобы воевать. Мы народ миролюбивый. Наверное, Бог перед нами поставил эти тяжелые задачи, чтобы мы чувствовали, что такое независимость. Преодолеть все это мы можем, только объединившись. И, слава Богу, главное направление нашей борьбы за независимость проходит через экономику − не в военной сфере, не в политической”, - цитувало Лукашенко державне агентство БелТА.

Як раніше повідомлялося, в Інтернеті з'явився підступний план Кремля: російські куратори бойовиків невизнаної "ДНР" готують усунення Лукашенко і зачистку Білорусі.



Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...