Більшість із нас чомусь переконали себе, що час у протистоянні з РФ стовідсотково працює на нашу користь. І в цьому наш прорахунок, - журналіст

Час у війні працює тільки на тих, хто хоче воювати. На тих, хто краще готується воювати. А росіяни справді хочуть воювати. Вони не можуть не воювати. На відміну від нас, вони серйозно готуються до подальшої війни.

Ілюстрація:Факти ICTV

"Загострення на фронті давно вже обговорюються в Україні, як щось те, чого не має відбуватись. Не має відбуватись, мабуть, згідно чергових припинень вогню та "Мінських домовленостей"." Про це пише Володимир Шередега на сайті каналу 24, передають Патріоти України, продовжуючи:

Такі думки домінують вже в сфері тих, хто тримає руку на пульсі та слідкує за новинами з Донбасу. Адже пересічний громадянин і взагалі в своїй більшості востаннє згадував про війну у кращому випадку десь на початку 2015 року.

Від реального, небувалого націонал-патріотичного соціального підйому, вибуху влітку 2014 року, готовності та ентузіазму не тільки на самих словах звільнювати свої території, за чотири роки ми докотились до серйозних перемовин про припинення вогню на новорічні свята, та загальних позицій типу "Господи, знову загострення, аби воно все тільки скоріше закінчилось" та "скільки ж вже можна".

Наш прорахунок у тому, що більшість із нас чомусь переконали себе в тому, що час у протистоянні з Росією стовідсотково працює на нашу користь. Але у протистояннях час не може працювати на користь тих, чиєю стратегією є дотримування перемир'я. Час у війні працює тільки на тих, хто хоче воювати. На тих, хто краще готується воювати. А росіяни справді хочуть воювати. Вони не можуть не воювати. Не можуть жити, існувати і зберігати державність без постійної війни, експансії і нових завоювань, що ніколи не мають припинятись.

На відміну від нас, вони серйозно готуються до подальшої війни.

Ми ж вже давно змирились морально із "дипломатичним вирішенням конфлікту". Із цим змирилося наше суспільство. У своїй більшості також змирились навіть ті, хто має, чи мав якесь пряме відношення до війни. Це означає не тільки те, що ми втратили амбіції і, можна сказати, втратили навіть претензії на свої ж окуповані території.

Це означає, що ми гірше підготуємось до наступного витка, наступної гарячої фази війни зі споконвічним ворогом, яка не закінчувалась вже декілька століть.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перетворити друге за величиною місто України на сіру зону: Кремль затіяв операцію проти Харкова, щоб з міста втекли люди, - ISW

вівторок, 23 квітень 2024, 9:40

Рупори Кремля також використовують занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії проти Харкова для проведення скоординованої інформаційної операції, щоб викликати паніку серед українців. . За оцінками ISW, ймовірність успішного наземного нас...

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...