Bitcoin за мільйон: Закарпатець заплатив, але так і не отримав криптовалюту

Поліція порушила кримінальне провадження за фактом шахрайства.

Bitcoin. Фото: ЗМІКримінальне провадження по цій справі порушено ще у грудні минулого року, й вже за її ходом ухвалено кілька рішень Ужгородським міськрайонним судом, повідомляють Патріоти України з посиланням на Mukachevo.net.

Згідно з матеріалами справи, з початку червня до 20 грудня минулого року закарпатець перерахував на рахунок в одному з українським банків 1 мільйон гривень за те, аби придбати криптовалюту Bitcoin, але так і не отримав ні криптовалюту на зазначену суму, ні власних грошей.

21 грудня поліцією було порушено кримінальне провадження за цим фактом – за частиною 4 статті 190 КК України, а це шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

У цій справі фігурує наразі 2 ймовірно причетних осіб, і на початку травня цього року поліція отримала дозвіл від суду на отримання роздруківок телефонних розмов цих осіб, аби встановити їхню роль у можливій афері.

Зауважимо, що у грудні минулого року курс Bitcoin різко підскочив до $20 000 за монету, а тоді в січні обвалився до $12-14 000

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...