Бізнес в Європі з нуля став реальним для українців: Як це працює

Естонська державна програма допомагає підприємцям за межами ЄС отримати доступ до світових ринків і міжнародної банківської системи.

Ілюстрація. Фото: Forbes Украина470 українських компаній працюють із офіційною реєстрацією в ЄС. Сфери діяльності — IT, консалтингові послуги, виробництво товарів, повідомляють Патріоти України.

"Естонська державна програма допомагає підприємцям за межами ЄС отримати доступ до світових ринків і міжнародної банківської системи. Заснована вона в 2014 році. Зараз нараховується понад 33 тисячі осіб зі 154 країн світу, які створили в Естонії свої компанії. Українців серед учасників програми - понад 2 тисячі осіб. Це третє місце у загальному рейтингу країн. За кількістю компаній, зареєстрованих е-резидентами, Україна взагалі на першому місці", - коментують у прес-офісі державної програми Естонії E-residency.

Експерти зазначають, що на ведення бізнес-звітності в Україні в середньому йде щороку 356 год.

"Понад два тижні — лише на те, щоб заповнити всі документи, підписати гори паперів. Відправити їх до всіх інстанцій. В Естонії на це витрачається 84 години. Весь документообіг електронний", - розповіли в прес-офісі.

Для компанії, що працює з закордонними клієнтами, важливо мати чіткий статус і прозору діяльність. Це збільшує довіру до неї, а тож значно полегшує ведення бізнесу.

"Компанії, зареєстровані в Україні, на жаль, поки не всіма сприймаються достатньо надійними. Для когось є серйозною перешкодою до співпраці труднощі з податками, оплатою. Адже українськім компаніям недоступна частина міжнародних платіжних сервісів, зокрема PayPal. Аби отримати статус електронного резидента, не треба їхати в Естонію. Документи направляють на адресу найближчого посольства. Керувати компанією можна з будь-якої точки світу", - додають естонські експерти.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...