Бойовики промацують нашу оборону, заганяють нову техніку під Авдіївку і б'ють з усього, що можна - журналіст про ситуацію на Донбасі

На прикладі боїв під Красногорівкою, де терористи зайшли у сіру зону і намагаються пробитися до Невельського, можна констатувати, що на окремих ділянках фронту спроби продавити нашу оборону з боку ворога не припиняться.

Ілюстрація:http://factor-news.info

Сьогодні, 1-го червня, на Донбасі діє режим припинення вогню. Про нього вчора заявили представники нашого СЦКК. Підтвердили цю інформацію і у ватажка бойовиків "ДНР" Захарченка. Про це пише на сайті depo.ua Андрій Коваленко, передають Патріоти України, продовжуючи:

Втім, режиму припинення вогню передували важкі бої в районі Ясинуватського блокпосту, які тривали протягом всієї доби, 31-го травня. Здивувати когось обстрілами наших позицій в Авдіївській промзоні та навіть самої Авдіївки дуже важко. Оскільки, по місту, житлових будинках, прилітають не тільки міни, але і "Гради".

І в цілому, на минулому тижні, терористи били з великокаліберної артилерії 122-мм і 152-мм, "Градів" і танків по Красногорівці, Авдіївці, прилітало в Мар'їнку, точилися бої під Докучаєвськом, на Маріупольському напрямку поблизу Водяного та Широкиного, Світлодарській дузі і так далі.

Проте, досить показовими є приклади, коли снаряди 152-мм летіли аж за Волноваху. Таким чином бойовики намагалися промацувати наші позиції. Також хлопці під Авдіївкою бачать, як бойовики облаштовують вогневі позиції, заганяють нову техніку.

Обстріл Красногорівки, який відбувся на вихідних (били навіть з "Піонів"), не був одиничним. По місту прилітає ледь не щодня. Бійці 92-ї бригади наразі тримаються. Але не відповідають...Принаймні так, як могли б. Терористи ж, судячи за все, не полишать спроб пробитися до Невельського на цьому напрямку. Бої продовжаться.

Стосовно Авдіївки, то про бої в районі Ясинуватського блокпосту вчора повідомляли протягом всієї доби. Дуже гаряче було навіть о 22:00. Мешканці Ясинуватої навіть відео викладали. Відомо, що по позиціях бойовиків в районі ринку "Господарь" прилетіло у відповідь.

На фоні обстрілів терористів не припиняє дивувати ОБСЄ. Так, у власному звіті щодо ситуації в Красногорівці, досліджуючи наслідки обстрілів, зокрема школи, вони зробили висновок: "Місія зафіксувала пошкодження даху і стін школи з північного боку, а також розбиті вікна. Встановити причину ушкоджень і визначити напрямок вогню не представлялося можливим".

Загалом, помітну активізацію артилерії ворога на різних ділянках фронту можна тлумачити по-різному. З однієї сторони бойовики проводять бойове злагодження батальйонів і бригад, а також випробовують нові види снарядів. Ось таким от били по Красногорівці.

З іншої, вони промацують нашу оборону, користуються тим, що у відповідь через "Мінськ" прилітає рідко і б'ють з усього, що можна. Активно працює їхня аеророзвідка, завадити якій нашим армійцям дуже важко. Також обстріли інфраструктури і житлових районів мають на меті збільшити кількість біженців, зокрема з Авдіївки та Красногорівки, щоб поглибити кризу в цих районах.

Чи є це підготовкою до ескалації на фронті - сказати важко. Втім, на прикладі боїв під Красногорівкою, де терористи зайшли у сіру зону і намагаються пробитися до Невельського, можна констатувати, що на окремих ділянках фронту спроби продавити нашу оборону з боку ворога не припиняться. Схожа ситуація спостерігається і поблизу Водяного, де в бік наших позицій досить часто висуваються ворожі штурмові групи із окупованих Пікузів, намагаючись відбити опорники.

Втім, з нашої сторони так само є спроби просунутися вперед. Варто згадати Світлодарську дугу. Там бійці 53-ї бригади висували вперед і облаштовували спостережні пункти (не плутати з опорними). Але наразі головна характеристика війни - використання ворогом ствольної артилерії. І, схоже, бойовики не збираються від цього відмовлятися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...