"Будь-яке зміщення фронту в ту чи іншу сторону на значну відстань автоматично призведе до великої війни" - Бабченко про можливі сценарії розвитку подій на Донбасі

Російський журналіст вважає, що Україна мала шанс швидко завершити конфлікт на Донбасі тоді, коли Слов'янськ окупували невеликі загони бойовиків.

Ілюстрація:UkrMedia

В України був шанс закінчити війну на Донбасі на самому початку, коли тільки Слов'янськ був окупований невеликими загонами. Про це в інтерв'ю Новому времени розповів Аркадій Бабченко, опальний російський військовий журналіст, письменник і ветеран двох чеченських кампаній, зазначають Патріоти України.

"Але тоді ніхто не розумів, що відбувається, в результаті все це закрутилося до Іловайська, аеропорту, Дебальцевого, а зараз вже прийняло такі масштаби, які прийняло. Зараз будь-яке зміщення фронту в ту чи іншу сторону на значну відстань автоматично призведе до великої війни", - заявив журналіст.

Він вважає, що Україна відвоює Донбас і поверне ці території, але тоді, коли Росії вже буде не до Донбасу. "Щойно Росія припиняє допомагати так званим "ЛНР" і "ДНР", ці квазідержави перестануть існувати через два тижні.

Українська армія входить на окуповані території, доходить до кордону, відновлює свій суверенітет і підіймає український прапор над Ізвариним. На цьому війна закінчується", - розповів Бабченко.

Але, на його думку, є й другий варіант розвитку подій: у Росії почнеться все-таки якесь одужання, і вона з психіатричної лікарні перетвориться на державу, що живе в реальному світі.

"Приходить нова влада, виводить війська з Донбасу і намагається стабілізувати ситуацію", - розповів ще один сценарій журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Кремль намагається зробити натяк: Навіщо РФ оголосила в розшук Зеленського, Порошенка і Павлюка - політолог

неділя, 5 травень 2024, 12:44

Політолог Ігор Рейтерович в ефірі Radio NV пояснив, навіщо Росія оголосила в розшук президента України Володимира Зеленського, п’ятого президента Петра Порошенка, а також командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Олександра Павлюка, передають ...

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...