"Будьте як Геннадій!": Блогер закликав українців переходити на державну мову

Російськомовним громадянам Олександр Міхельсон радить звернути увагу на колишнього політв'язня Геннадія Афанасьєва, для якого російська мова також була рідною, але він вже добре розмовляє українською.

Геннадій Афанасьєв. Фото: qha.com.ua.

"Корінний кримчанин, зроду-віку російськомовний Геннадій Афанасьєв (той, що визволений з Росії політв'язень), пише статуси українською. І просто зараз говорить українською ж у телевізорі", - написав Олександр Міхельсон на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

З помилками, так. Але я спостерігаю: їх меншає буквально з кожним днем. У мене самого рідна російська. Але українську я опанував, цього навіть не помітивши.

В 6 - 7 років це легко. Геннадієві важче: він мусить вчити, мусить докладати зусиль. І він їх докладає. О мої російськомовні друзі! Якщо вам не настільки пощастило, як мені - будьте, як Геннадій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

​І знову про свободу слова

вівторок, 30 квітень 2024, 10:03

Після включення Держдепом США питання свободи слова до проблемних в Україні – спостерігаємо якусь нездорову реакцію владних кіл. То «прокинулись» і надіслали до Ради Європи заяву про обмеження цілої низки прав через запровадження воєнного стану. Проце...

Після провалу на диво вчасно завітала смерть: Колишній російський військовий і його дружина-киянка організовували в Європі диверсії під керівництвом ГРУ, - The Insider

вівторок, 30 квітень 2024, 9:32

Колишній російський військовий Микола Шапошников і його дружина Олена, родом з Києва, допомагали Головному розвідувальному управлінню Росії організовувати диверсії в Європі, ділиться даними розслідування The Insider . Шапошникови - громадяни Чехії, я...