З архіву ПУ. "Я - киевлянка в пятом поколении, а вы понаехали тут": У столичному виші студентку принизили через українську мову

На дівчину накричали комендант гуртожитку та охоронець, коли вона почала наполягати на оголошеннях державною мовою на дошці навчального закладу.

Дівчина хотіла побачити оголошення українською. Фото: соцмережі.

В одному з гуртожитків Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого влітку 2018 року стався скандал через українську мову. Діалог студентки і працівниці гуртожитку навели в Facebook-групі праворадикальної організації. Зазначимо, що сама дівчина говорила українською, передають Патріоти України.

"- Вибачте, чому всі оголошення російською мовою? Я її не розумію.

- То иди учи русский!

- Чому я повинна його вчити, якщо я живу в Україні?" - наводиться фрагмент діалогу.

У відповідь на це працівниця гуртожитку відповіла в нецензурній формі: "Да у меня тут родные живут в пятом поколении, я коренная киевлянка, а вы понаехали тут. Иди пожалуйся Порошенко".

Зазначається, що після цього на дівчину ще й накричав охоронець.

"Даний інцидент - неповага до української і грубе порушення постанови КМДА про те, що оголошення в навчальних закладах повинні бути державною мовою. У тому числі і в гуртожитках", - йдеться в повідомленні.

Через певний час ситуацію вдалося залагодити активістам. "Прийшли в гуртожиток. Поспілкувалися з совковим на всю голову комендантом з приводу її підлеглої. Пояснили, що є порушення. Є небайдужі громадські активісти, які не є студентами цієї установи і їх не залякаєш. Псувати життя поганим людям вони вміють. У відповідь вислухали дурниці про утиски російськомовних і "дітей СРСР", - розповіли в групі.

За їхніми словами, після скандалу комендант зняв оголошення російською та повісив інші - вже державною мовою. "З розумінням ставимося до російськомовних, але зневажати українську не дамо", - зазначили активісти.


У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...