Битва за воду для Криму: Під приводом захисту від "українських терористів" російські війська можуть захопити частину Херсонської області - УІДЕ

Один із найбільших ризиків – це прикордонний конфлікт. В найближчі п'ять місяців Кремль хоче побудувати загорожу на межі Херсонської області та Криму. Зроблять це для того, аби контролювати подачу прісної води на півострів.

Північно-Кримський канал. Ілюстрація:Крим РеаліїВибори президента Росії та наступ російських військ з боку Криму можуть стати основними загрозами для України найближчим часом. Так вважає Богдан Петренко, заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму. Він розповів Gazeta.ua про те, чого чекати українцям в найближчі кілька місяців, інформують Патріоти України.

"Один із найбільших ризиків – це прикордонний конфлікт. В найближчі п'ять місяців Кремль хоче побудувати загорожу на межі Херсонської області та Криму. Зроблять це для того, аби контролювати подачу прісної води на півострів.

Офіційно це можуть назвати демілітаризацією прикордоння. Також руйнування кримського мосту, який нестійкий до весняних льодоходів, можуть списати на "українських диверсантів". Під приводом аби убезпечити кримчан від "українських терористів" російські війська можуть просунутися й захопити частину Херсонської області.

Однак найбільша небезпека - посилення влади натовпу. Підготовка до президентських виборів у березні 2019 року вже почалася. Кожен кандидат захоче мати свій контрольований натовп і свої парамілітарні угруповання. Зіткненні між ними неминучі. Виборча кампанія може стати однією із найкривавіших.

Ще один ризик – вибори президента Росії. Варто чекати від Москви провокування загострень в Україні: від невеликих терактів до кривавих зіткнень поліції з протестувальниками. Щоб показати населенню Росії, мовляв, дивіться, революційні події, демократизм ситуацію в Україні лише погіршили.

Так Путін буде набирати собі балів. Під страхом терактів, війни й хаосу більшість прийде й проголосує за "стабільного" президента", - розповів Богдан Петренко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...