Час підбивати економічні підсумки: У скільки разів заробітна плата українця менша, ніж у китайця?

Причина не у війні.У 2015-2016 роках ми посіли 79 місце у світі, між Гватемалою та Таджикистаном. У 2016-2017 роках ми вже на 85 місці, пропустивши вже вперед і Намібію. І це у той час, коли Росія показала прогрес у рейтингу.

Зарплата українця в чотири рази менша ніж у китайця. Фото uainfo.orgЗа даними Міжнародної організації праці з посиланням на офіційні статистичні органи країн, заробітна плата українця у 2015 році більше ніж в 4 рази була нижчою за китайця. Китаєць у 2015 році в середньому заробляв 20330 грн. на місяць, у той час як українець - 4195 грн. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє директор Української асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко, інформують Патріоти України.

Він констатував, що до заробітної плати міжнародний орган включає усі виплати працівнику, а саме заробітню плату, надбавки та премії. У 2016 році ця прірва лише збільшилась.

«Лише у січні цього порівняно з груднем минулого середня зарплата впала у нас на 7%. Темпи падіння середньої зарплати в Україні у 2014-2015 роках є найбільшими у світі, і порівняно з іншими є безпрецедентними. Падіння за міжнародною методикою становило 27%. Понад з нами є лише Ямайка з 9% падіння за два роки і Росія з 7%. Чи є реальний план Уряду щодо подолання глибокої рецесії?», - підкреслив Дорошенко.Експерт також зазначив, що Україна продовжує знижуватись у рейтингу глобальної конкурентоспроможності, якій складається Світовим економічним форумом.

«У 2015-2016 роках ми посіли 79 місце у світі, між Гватемалою та Таджикистаном. У 2016-2017 роках ми вже на 85 місці, пропустивши вже вперед і Намібію. І це у той час, коли Росія показала прогрес у рейтингу. Тобто причина не у війні, про яку нам часто говорять, а у тому, що ми згорнули усі реформи та з крейсерською швидкістю рухаємось назад у минуле. Якого ще олігарха штучно зроблять за наші кошти?
У квітні виповнюється рік прем'єрства Володимира Гройсмана. Час підбивати економічні підсумки», - підсумував Дорошенко.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...