Час вирішувати: Трамп залишив Порошенку кілька місяців на врегулювання конфлікту з РФ - Романенко

Якщо таких пропозицій від Києва не надійде, то домовленості укладатимуться за спиною України, вважає журналіст.

Петро Порошенко. Фото:Униан

Новий президент США Дональд Трамп вимагає від президента України Петра Порошенка конкретних пропозицій щодо врегулювання конфлікту між Україною і Росією. Про це в статті "Дива не буде. Україна перед загрозою нової "Мюнхенської змови" пише шеф-редактор Хвилі Юрій Романенко, передають Патріоти України.

"За моїми джерелами, Трамп дав Петру Олексійовичу 2-3 місяці на виразні пропозиції щодо того, як вийти з кризової ситуації у відносинах між Україною і Росією. Якщо таких пропозицій не надійде, то домовленості укладатимуться за спиною України", - зазначає він.

"Трамп поставив завдання своїй адміністрації до кінця року вирішити два ключових конфлікти - сирійський і український. І якщо в сирійському питанні намітився певний прогрес через домовленості між Іраном, Росією, Туреччиною і монархіями Перської затоки за негласної підтримки Вашингтона, то українська ситуація поки що підвішена", - вказує аналітик.

На думку Юрія Романенка, "стратегія України "нічого не робити поки ситуація розсмокчеться сама собою" себе повністю вичерпала, оскільки змінилися зовнішні умови. Все це ми детально описали в доповіді Українського Інституту Майбутнього "2017: виклики та можливості" ще на початку грудня 2016 року і тепер сценарії, описані там, починають розгортатися".

"У цій ситуації, кажучи мовою екс-глави МЗС Польщі Радослава Сікорського, вибір наш досить простий - або ми сидимо за столом, або ми лежимо на столі в якості їжі. І найдурніше в нашій ситуації - це йти по стопах УНР і повторювати її помилки", - резюмує Юрій Романенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...