"Часті поїздки в Москву до "фашистів" далися взнаки": Ірина Геращенко про заклики президента ПАРЄ повернути російську делегацію

ВІце-спікер ВР зазначила, що, судячи зі зміни риторики Педро Аграмунта його спілкування з російським фашистським режимом шкодить репутації цього колись демократичного іспанця і не йде йому на користь.

Педро Аграмунт. Фото:minval.azПрезидент ПАРЄ Педро Аграмунт у вступному виступі на осінній сесії проявив свою лояльність до російської сторони. Про це заявила представник гуманітарної підгрупи, віце-спікер ВР Ірина Геращенко на своїй сторінці Facebook, зазначають Патріоти України.

"Президент ПАРЄ П. Аграмунт у вступному виступі на осінній сесії навіть не намагається приховати, що часті поїздки в Москву далися взнаки. Він публічно бідкається, що відсутність Росії в ПАРЄ не йде на користь ані РФ, ані ПАРЄ, ані іншим 46 країнам - учасникам асамблеї", - написала вона.

"Судячи зі зміни риторики Аграмунта, його спілкування з російським фашиствуючим режимом, навпаки, шкодить репутації цього колись демократичного іспанця і не йде йому на користь", - додала вона.

За її словами, він жодного разу "не вимовив такого слова як Донбас, навіть про відданість мінським угодам не говорив, а якось обтєкаємо підсумував про те, що "мета проведення діалогу між 47 країнами не повинна підривати наші цінності".

"І жодного слова, яка ж це країна порушила територіальну цілісність України і вкрала Крим. Соромно. І ми будемо протистояти спробам заговорити цінності РЄ і ПАРЄ. Не дамо забути європейським колегам, що РФ є країною, яка підтримує тероризм: в Сирії, на окупованому Донбасі, звідки збили М17. І як можна вести діалог з пособниками терористів. Питання не до Аграмунта, з ним все зрозуміло. А до Асамблеї", - написала вона.

Геращенко зазначила, що українська сторона звернулися до керівництва ЄНП, політичної групи, що делегувала Аграмунта на високу посаду, з проханням дати оцінку його позиції.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Знайшли гідне застосування": Роми здали новітній російський безпілотник на металолом

понеділок, 29 квітень 2024, 21:55

Роми в Тамбовській області РФ хотіли здати безпілотний літальний апарат на металолом. Про це повідомляє Baza, передають Патріоти України. За інформацією ЗМІ, співробітники пункту прийому металолому в Первомайському районі звернулися в поліцію, коли отр...

"Бо сама Юля - нуль і на що не впливає": Український журналіст порадив вдові Навального звернутися до... СБУ

понеділок, 29 квітень 2024, 21:43

Замість того, щоб чекати і терпіти, Юлія Навальна має обрати інший шлях боротьби – заявити, що Росію захопили злочинці та закликати всіх до боротьби із ними. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України. «Для...