"Чесно кажучи, втомився перебувати в одному професійному цеху із лицемірами", - Віталій Портніков

Портніков про журналістів, акредитованих у "ДНР": "Вам повинно бути соромно хоч іноді! Ви створили систему, в якій зрада - це професійний обов'язок..."

Портніков підірвав інтернет гучною заявою. Фото з сайту news.liga.net

Віталій Портніков прокоментував заяву журналістів, акредитованих в "Л/ДНР". Він назвав їх лицемірами, що перейшли межу професійної та національної честі. "Ви не іноземці тут, а громадяни", - підкреслив він, кажучи, що не можна у своїй власній країні переступати кордони суверенітету. Патріоти України пропонують допис Портнікова з посиланням на uainfo.

"Неможливо навіть уявити собі ситуацію, у якій ізраїльський журналіст акредитується при "міністерстві інформації" адміністрації ХАМАС в секторі Газа. Неможливо навіть уявити собі ситуацію, у якій грузинський журналіст акредитується при владі Абхазії і Південної Осетії. Але право українських ЗМІ акредитуватися при "ДНР" та "ЛНР" чомусь не викликає сумніву у частини моїх колег.

Так ось, дорогі мої, у вас немає такого права – скільки заяв і петицій ви б не підписували. Ані громадянського, ані професійного, ані людського. У вас є лише одне право – право на лицемірство і дворушництво, яким ви підміняєте чесну журналістику. Саме завдяки цій підміні, у якій живуть тисячі ваших глядачів, читачів і слухачів, ми і продовжуємо знаходитись в океані брехні. Саме ви створили систему, в якій брехня - це правда, приватне – це громадське, зрада – це професійний обов'язок.

Так не можна. Не можна акредитуватися в міністерствах колабораціоністів і запевняти, що це для блага читачів. Не можна стверджувати, що якщо іноземцям можна, то вам - і поготів. Ви тут не іноземці, ви тут - громадяни. Вам повинно бути соромно хоч іноді. Хоча б вдома, якщо не в ваших редакціях.

Я, чесно кажучи, втомився перебувати в одному професійному цеху із лицемірами. Ваша брехня - пляма на нас усіх. Саме через вас доводиться роками вислуховувати докори в лицемірстві і продажності. Ви йдете в бізнес, в депутати, в активісти - а ми залишаємося в забрудненій вами професії. Але є межа, яку не можна переходити навіть вам - це кордони нашого суверенітету, межа між життям і смертю, стандарти професійної та національної честі", - написав Портніков, коментуючи заяву журналістів Громадського ТБ, в якій вони вимагають вилучити їх персональні дані з сайту "Миротворець". Нагадаємо, цей сайт опублікував прізвища та дані тих журналістів, що отримали акредитацію в так званих "Донецькій та Луганській республіках".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Розгром командного пункту в Бахмуті: Українські військові ліквідували топ-окупанта (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:07

У Росії почали визнавати втрати офіцерського складу внаслідок руйнівного удару ЗСУ по командному пункті окупантів у захопленому Бахмуті Донецької області, зазначають Патріоти України. Як повідомив офіцер ЗСУ, військовий блогер, який відстежує втрати РФ...

"Небесна благодать зійде на воїнів": У сторічному пророцтві старця Ігнатія знайшли слова про перемогу України

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:55

Пророцтво старця Ігнатія було зроблено сто років тому, але саме зараз його слова про долю України стали дуже важливими - він напророкував перемогу Україні. Про це йдеться у відеоролику на Youtube-каналі "Український молитовник", передають Патріоти Укра...