Чому немає миру в Україні? Кожен, і я в тому числі, у цьому винен!

Для більшості людей планети Земля, мир – це повсякденна реальність. На вулицях спокійно, дітки ходять до школи. Там, де підвалини суспільства міцні, безцінний дар миру може ніким особливо і не помічатися.

Однак, для дуже багатьох людей у сучасному світі цей дар - не більше ніж казкова мрія. Ще років два тому і для України цей день був не більше, ніж черговою датою у міжнародному календарі. Зараз мир як ніколи актуальний для нашої країни, оскільки у наш час в різних куточках світу лунають постріли та проливається людська кров, в тому числі і на Україні.

Один з вагомих факторів, який свідчить про те, що немає миру в Україні – розкол. Ось тут, дорогі браття та сестри, зверніть увагу на те, що організатори розколу порушили мир у Церкві та в Україні загалом. У них сьогодні залишається єдиний шлях до єднання: покаяння. Безсумнівно, ми повинні пам’ятати, що немає гріха, якого б не прощав Господь, і немає гріха, який би Церква не покрила своєю любов’ю.

Аналізуючи питання миру в Україні, варто звернути увагу на розвиток суспільства, оскільки це зовнішній світ. Справа в тому, що він є відображенням внутрішнього стану кожної людини. Коли у всіх людей розвинеться свідомість, при якій можливе прийняття всього, що незалежне від того, відповідає це власній волі чи ні, і просто тому, що все вже виявлене має право на існування; коли навчимося просто сприймати інше, тотожне самому собі, ми тим самим зможемо виявити любов і шанування божественного Духу, проявляючи любов на ділі, а не лише на одних словах. Таким чином ми відчуємо єднання з іншими, взявши відповідальність на себе за своє життя, не шукаючи винних. Коли просто будемо дякувати Богу за будь-яку можливість Земної Школи самовираження і розвитку. Таким чином, у кожній людини буде формуватися внутрішня рівновага, і не буде потреби у протестах та конкуренції, потреба буде виникати лише у творчості та взаєморозвитку. Доки ж світ всередині - це цінність, притаманна або збережена меншістю.

Так і ми усі з Вам, дорогі браття та сестри, и упродовж різдвяних свят наряджали ялинку, співали різдвяні піснеспіви, розповідати про Різдво нашого Спасителя ... Можна довго говорити про речі, які приносять особливу радість під час очікувань різдвяних свят, однак більшість з нас, в тому числі і я, провели різдвяні свята у болі, печалі та горі, спостерігаючи, що відбувається у нашому світі.

Дорогі браття та сестри, зверніть увагу, що у наш час Різдво використовують для демонстрації удаваної любові, підроблених почуттів та людей, щоб обдурити себе, думаючи, що вони люблять Бога. Майже все, що ми бачимо – блюзнірство, зовсім не угодне Богу. Господь знає наші серця і знає, що більшість з нас намагаються годувати з ложечки отрутою і брудом один одного упродовж усього року і лише на словах визнають свято. Такий вид підробленої похвали і половинчатої віри не бажаний Господу. Його не обдуриш.

Різдво, немов би, робить всіх нас «християнами» протягом декількох тижнів, але на жаль, це не так. Я іноді думаю, що Бог більше засмучений на Різдво, ніж у будь-який інший час року. Третя заповідь говорить:Не призивай імені Господа, Бога твого, даремно, але саме це і відбувається, коли індустрія споживання набирає рис “побожних нагадувань” про Бога.

Дехто може сказати, що достатньо бути просто щасливим і радісним на Різдво і свята, які за ним слідують. Але справа в тому, що коли я дійсно думаю про те, що відбувається, я не можу ігнорувати брехню, яку поглинає суспільство, яке погрузло в темряві. Якщо я залишуся у цій темряві з закритими очима, і буду робити вигляд, що все гаразд, то я втрачу можливість знайти Світло істини і надії.

Один з найвідоміших віршів, які ми чуємо на Різдво, з Євангелія від Луки (2:14): “Слава в вишніх Богу, і на землі мир, в людях благовоління!”.

“Мир на землі”: це так просто, і так часто ми чуємо ці слова у цю пору. Здається, всі хочуть миру на Землі в цей час року: без воєн, без злочинів, в любові один до одного.

Давайте разом розглянемо значення слова “мир”:

У першу чергу, мир – це дар Святого Духа. Багато людей шукають миру у повсякденному житті, вони не хочуть війни. Інші намагаються шукати душевного миру, виїжджаючи на природу, або йдуть на прийом до психолога, слухають музику і т. п. Сьогодні мало хто замислюється про те, що є надприродний мир в області духа. Саме цей мир має вирішальну дію чи буде людина мати певний душевний спокій і мирний час на землі. Неправильні сприйняття слова ‘мир” – це не втеча від суворої дійсності, не відчуженість від реальності, не відсутність почуття відповідальності, не байдужість.

У звичайному, людському розумінні, “мир” це – відсутність війни, розбіжностей, ворожнечі, сварок, а також – згода, спокій, дружні відносини, приємний духовно-моральний стан.

Поняття “мир” у біблійній традиції набагато ширше: це належні, гармонійні стосунки людини з Богом і повнота Його благодіянь, як духовних, так і матеріальних. Це єдність існування, повнота істинної життя, душевний спокій, який не можуть вкрасти ніякі обставини. Така людина у важкі часи не опускає руки, не впадає в депресію, а навпаки, залишається спокійною, зібраною і врівноваженою.

Мир з Богом, мир між людьми, і мир в самій людині. – ось гармонія.

Мир – це не відсутність турбот і тривог, а спокій людського серця від усвідомлення Божого захисту й опіки і розуміння того, що абсолютно все в світі знаходиться в надійних руках Господа.

З цього приводу в Євангелії сказано:“Я залишаю вам мир, свій мир,ідаю його не так, як дає світ. Нехай ваші серця не тривожаться іне стискаються зі страху”.

Чому у деяких християн немає миру у серці:

  • 1.Не було народження згори - того, що змінює природу людського серця.
  • 2.Та ж причина, що і у невіруючих - гріх. Немає цілого місця у плоті моїй від гніву Твого; немає миру в костях моїх від гріхів моїх. Бо беззаконня мої перевищили голову мою, як важкий тягар….”(Пс.).
  • 3.Відсутність спілкування з Богом і не виконання волі Божої.

Дорогі браття та сестри, ми також завжди повинні пам’ятати про те, що не може бути мир на Землі без миру в утробі матері. Сім’я – основа суспільства, осередок виховання і передання цінностей та традицій, гарант безпечного та здорового способу життя. Сьогодення перед сім’єю суспільство кидає численні виклики, у тому числі й моральні, загрожуючи родинним цінностям. Криза української родини, надзвичайне поширення абортів та контрацепції, високий рівень розлучень і жорстокі конфлікти у сім’ях; знецінення засадничих цінностей пояснюють необхідність інституту, який по духовному осмислює плекає та відстоює сімейні цінності.

Проблема тих, хто закликає до миру на Землі, в тому, що вони захищають чуму насильства, яка поширюється по Землі та вимагає мільйони і мільйони безневинних життів під знаком “прав людини”. Верховні суди та державні закони, покликані захищати невинні людські життя, дозволяють знищувати ці життя в абортах.

Найбезпечніше місце для будь-якої дитини має бути в утробі матері. Однак, для сотень тисяч дітей, яким щодня загрожує аборт, це може бути найнебезпечнішим місцем.

Як ми можемо по-справжньому розраховувати на мир на землі, коли немає миру в утробі матері? Як ми можемо говорити про любов один до одного і про припинення воєн, коли ми ведемо війну проти самих невинних і вразливих людей на планеті? У мільйонів ненароджених діток вже відібрана можливість зустріти своє перше Різдво. Мільйони маленьких хлопчиків і дівчаток не відкриють свої різдвяні подарунки, не розгорнуть обгортковий папір і не будуть кричати від радості, коли побачать те, що всередині. Замість цього вони кричать мовчки, коли їх розривають на частини в утробі своєї матері. Вони ніколи не будуть загорнуті в ковдру і не опиняться в обіймах своїх батьків. Вони, як і обгортковий папір у Різдвяний ранок, будуть викинуті увідро. Поки все це ще присутнє на землі, то не може бути тут справжнього миру.

Через тиждень після Різдва ми з вами разом святкуємо ще один знаменний день, перший день Нового року. Щороку мільйони людей дають новорічні обіцянки, обіцяють щось змінити у Новому році. Давайте і ми разом з Вами поміркуємо як знайти цей мир: - мир як плід Святого Духа. Його не можна набути, він плекається у душі християнина. Яким чином ми можемо сприяти такому плеканню, як можемо створити більш сприятливі умови для плекання миру як плоду Духа:

Мир як плід Святого Духа дається лише Богом. Бог же миру (Евр. 13:20); Сам же Бог миру – (1Фес. 5:23).

Мир Божий наповнює наші серця, коли ми виконуємо Божу волю і робимо те, що угодно Господу, та приємне в його очах.

Біблія вчить нас мати мир зі всіма : до миру призвав нас Господь – (1Кор.7.15); Будьте у мирі з усімаЄ – (Рим.12.18). Христос залишив Своїм учням мир (Іон 14.27).

Біблія призиває нас не лише берегти та любити мир, але й також бути миротворцями, – насправді поширювати мир. «Блажені миротворці…» – (Мт.5.9).

Необхідно працювати над своїм характером, укріплюючи себе у Слові Божому. „Твердого духом Ти зберігаєш у досконалому світі, бо на Тебе уповає Він” (Іс. 26:3).

Бо Він (Христос) є мир наш (Ефес. 2:14).

Царство Боже не їжа й питво, але праведність, і мир, і радість у Дусі Святім. (Рим. 14.17).

І нехай панує у ваших серцях мир Божий, до якого ви покликані в одному тілі, та й будьте вдячні. (Кол. 3.15)

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ігнорують усі бойові посібники: Росія змогла би захопити Україну, якби слідувала власній доктрині, - експерт

неділя, 5 травень 2024, 20:00

Росія досі не змогла загарбати усю Україну, попри значну перевагу в чисельності людей та озброєнь. Одна з причин цього полягає в тому, що російська армія ігнорує власну доктрину та офіційні посібники щодо тактики ведення боїв. Про це виданню Business I...

"Досить сприймати цю ситуацію емоційно": Генерал спрогнозував, на скільки ЗСУ вистачить допомоги від США

неділя, 5 травень 2024, 18:40

Допомоги від Сполучених Штатів Америки вистачить лише для того, щоб стабілізувати ситуацію на фронті. Цих засобів недостатньо, щоб ЗСУ опинилися на піку своїх можливостей. Про це заявив ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант ...