Чому потрібно залишити в Україні банки з "російським походженням" - політолог

Євген Магда пояснив, що російські банки в Україні працюють уже давно і перервати такі довгострокові відносини не так просто, адже такі дії можуть бути українській економіці не на користь.

Російські банки в Україні. Фото antikor.com.ua

Якщо в Україні закриють російські банки, закордонні інвестори можуть це сприйняти як тривожний сигнал. Небезпеки в тому, що фінансові установи РФ досі працюють в нашій державі немає. Питання діяльності банків є політичним. Про це Gazeta.ua розповів політолог Євген Магда, інформують Патріоти України.

"Ми живемо в ситуації, коли українська економіка була переплетена з російською. Порвати це пуповиння не так просто, як здається. Це і догляд за кредитними ресурсами, необхідність виконання своїх фінансових забов'язань. Критичних небезпек тут немає. Але якщо щось робити з цим, то це має бути політичне рішення про заборону роботи представництв російських банків в Україні. Постає інше питання, чи не призведе подібна заборона до того, що Україна буде відлякувати інші закордонні інвестиції", – каже експерт.

До російських банків в Україні поки що не має ніяких питань, вважає Магда.

"Не можна говорити про те, що банки суто російські. Представництва, які зареєстровані в Україні, є українськими юридичними особами. В момент, коли вони відкривали тут свої рахунки, не стояло питання гібридної війни з Росією. Якщо ставимо завдання витіснити російські банки, то маємо розуміти, якою буде заміна. На сьогодні представництва російських банків в Україні виконали всі вимоги, які перед ними ставили. Формально, претензій до них не існує. Їхня присутність тут, це лише політичне питання. Для його вирішення потрібне засідання Ради національної безпеки і оборони і ухвалення рішення в політичному аспекті", – говорить Євген Магда.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...