Чому позбавити "Батьківщину-Матір" радянського герба – аж ніяк не достатньо, - Вахтанг Кіпіані

Монумент є символом перемоги радянського народу, якого зараз немає, а Радянський Союз був не лише жертвою, але й агресором у "Великій вітчизняній війні".

Монумент "Батьківщина-мати". Ілюстрація:vikna.if.ua

"Ідея "спиляти" радянського герба зі щита "Батьківщини-Матері" скульптора Бородая – погана. Бо це комуністичний від підошв до кінчика меча монумент." - пише у своєму Facebook журналіст Вахтанг Кіпіані, передають Патріоти України.

І він не перестане ним бути, навіть якщо на щит помістити тризуб чи написати там увесь текст відомої харківської пісні про Путіна. Це профанація.

Уявіть, якби десь в Україні встояв пам'ятник Сталіну, то зараз його б не демонтували, а змінили б лише табличку – "якийсь мужик з Кавказу".

Фігура "Матері" є символом "перемоги радянського народу" у "Великій Вітчизняній війні". Оскільки народу такого вже нема і Радянський Союз був не тільки жертвою, але й агресором у тій війні, співучасником її початку, то треба йти до кінця, а не вішати калинові віночки на совєтську махіну.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Виждав момент і почав шмаляти... зробив ще контрольні постріли в голову і серце, а потім втік", - деталі розстрілу мобілізованим українцем командирів 10-го полку ЗС РФ

понеділок, 6 травень 2024, 0:55

Як вже інформували ПУ, 4 травня на окупованих територіях України військовий розстріляв командирів 10-го танкового полку ЗС РФ. Z-канали оповідають нові подробиці про "трагедію". Відомо, що стрілець – 50-річний українець Юрій Галушко. Вчора він розстріл...