Не все так просто: Експерти підрахували, у скільки обійдеться декомунізація столичного монумента "Батьківщина-мати"

Одна з основних проблем - авторське право. Родичі скульптора монумента Василя Бородая не згодні на внесення змін в пам'ятник.

Ілюстрація:5 канал

Декомунізація монумента "Батьківщина-мати", а саме демонтаж радянського герба на ньому, може коштувати 500 тисяч гривень. У разі якщо щит замінять чимось надійним і естетичним, сума зросте до 8 мільйонів. Про це повідомляє ТСН з посиланням на підрахунки експертів, зазначають Патріоти України.

Також експерти назвали проблеми, які можуть виникнути під час демонтажу щита. "Під гербом нічого немає. Якщо вирізати герб, то там вийде величезна діра. Крім того, доведеться робити такелажне обладнання з канатами, кріпити цей елемент демонтажу і, поступово, лебідками спустити його вниз на землю", - розповів головний інженер Українського інституту сталевих конструкцій Володимир Пасенчук.

Відзначається, що існує ще одна проблема - авторське право. Родичі скульптора монумента Василя Бородая не згодні на внесення змін в пам'ятник. Крім того, "Батьківщина-мати" охороняється державою.

"У минулому році до нас прийшли 714 тисяч відвідувачів. Жодна людина не звернула уваги на цей герб", - повідомив директор Музею історії України у Другій світовій війні Іван Ковальчук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...