Чому Шокіну взагалі краще мовчати, - експерт

​Останній виступ генпрокурора показав його абсолютну відірваність від реальності​.

Віктор Шокін. Фото:korrespondent.net

Після довгої мовчанки Віктор Шокін заговорив. І наговорив стільки різних нісенітниць, що тепер він може мовчати ще дуже довго: суспільству потрібен буде час, щоб переварити сказане. Про це пише видання depo.ua, зазначають Патріоти України.

Слідчим хабарі не дають

Фантастичні заяви про відсутність корупції в ГПУ – явна данина моді. Так, це не відповідає дійсності, але без романтичної розповіді щодо чистоти рук прокурорів інтерв’ю – не інтерв’ю. "Я був слідчим, все моє життя пов'язане зі слідством, все життя, повністю.

Слідчим хабарі не дають", - пафосно заявив Шокін, додавши, що на посаду генпрокурора потрапив "випадково". А до того Шокін суто "випадково" очолював особисту охорону Петра Порошенка. Що ж до слів генпрокурора, що наші слідчі не беруть хабарі, то коментувати щось тут взагалі дуже складно.

Коли звільниться Шокін

Генпрокурори – ще ті байкарі. Мало не кожен з них розповідає журналістам про те, що він не тримається за свою посаду і готовий піти хоч завтра. І Шокін – туди ж. "Я генпрокурор всього один рік, сподіваюся, що останній", - заявив генпрокурор, явно стискаючи в кишені дулю.

Враховуючи тиск з боку Заходу та регулярні звинувачення на адресу Порошенка щодо відсутності бажання звільнити генпрокурора, насправді все виглядає таким чином, що на Банковій будуть тримати Шокіна на Різницькій якомога довше.

Шокін сам випестив Сакварелідзе

"Ніхто мені не нав'язував, не змушував. Я його (Сакварелідзе, - ред.) привів, попросив піти до мене заступником і саме з реформ", - розповів Шокін власну версію призначення грузина на посаду свого заступника. Той факт, що Сакварелідзе – людина з команди Саакашвілі, і ніякого відношення до Шокіна немає, чинного очільника ГПУ явно не бентежить.

Повернути рядового Януковича

Ще один "перл" від Шокіна - про можливість екстрадиції Януковича до України. "Як тільки війна, а я сподіваюся, ця війна завершиться на Сході, то здоровий глузд і торжество закону, міжнародного закону візьме гору, і ми отримаємо Януковича до себе в Україну", - сказав Шокін.

Керівник ГПУ зазначив, що кримінальну справу проти Януковича майже закінчено. За його словами, слідство знайшло докази, що саме екс-президент через своїх соратників організував масові вбивства на Майдані. Мабуть, тяжко жити такою наївною особою. Тим паче, якщо ти – генпрокурор.

Шокін та "діамантові прокурори"

А ще прокурори на вищих щаблях гарно вміють заперечувати. І не лише в суді. Дуже часто їм доводиться заперечувати перед журналістами свою причетність до тієї, чи іншої ганебної історії. Так, і Шокіну доводиться розповідати про те, що до "діамантових прокурорів" він не має жодного відношення.

"Багато хто говорить це мої люди, Шапакіна я взагалі не знав ніколи в житті. Я з ним навіть не знайомий. Корнійця, я звичайно знав, тому, що ми разом працювали. Але. У нас був договір з Давидом (Сакварелідзе, - ред.) про те, і не тільки з Давидом, що в зв'язку з тим, що вони почали цю серйозна справа, вони працюють в повному самостійному плаванні.

Так воно і було", - запевнив генпрокурор. Він наголосив, що читав справу "діамантових прокурорів", однак не для того, щоб втрутитись у розслідування, а щоб бути в курсі того, що вони зробили. Ось такий от безкорисливий, альтруїстичний генпрокурор…

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Українські партизани розвідали одну з найбільших баз окупантів у Джанкої

неділя, 28 квітень 2024, 14:03

Агенти партизанського руху "Атеш" розвідали одну з найбільших нафтобаз росіян у тимчасово окупованому Джанкої. Об’єкт під посиленою охороною. Про це інформує рух "Атеш", передають Патріоти України. Партизани зазначили, що протягом багатьох місяців, ще ...

"Проблема, що зростає": Що довше Україна тягне з мобілізацією, то менш імовірним стає контрнаступ, - The Washington Post

неділя, 28 квітень 2024, 13:28

Довгоочікуване отримання допомоги від США допоможе Україні зупинити наступ Росії найближчими місяцями, але гостра нестача військ і перевага Москви у вогневій потужності означають, що Київ навряд чи зможе піти в наступ щонайменше до 2025 року. Про це пи...