Чорновіл упевнений: цей рік стане для України роком антикорупційних результатів і вдалих реформ

На думку екс-нардепа реформи в країні вже зрушили з місця.

Тарас Чорновіл. Фото:vz.ua

Колишній народний депутат Тарас Чорновіл упевнений в тому, що цей рік стане для України роком антикорупційних результатів і вдалих реформ. Про це він розповів виданню Gazeta.ua, передають Патріоти України.

Інституційно вже почала працювати антикорупційна система. І цього року побачимо багато результатів. Зокрема, по "антикорупційці". І це вже буде щось таке, що викличе у нас задоволення", - спрогнозував він.

За словами Чорновола, 2016-ий також стане "роком перших підсумків по євроінтеграції". "Коли дістанемо перші плюси. А не тільки сам процес", - зауважив екс-нардеп. Водночас експерт не вважає, що минулорічна ситуація "була поганою".

"Якщо відштовхуватися від принципу "Все пропало, зрада, нас здали", заганяти себе в депресію, то тоді звичайно все буде погано. Ми ні з чим не увійшли у новий рік і немає про що навіть думати. А якщо виходити з протилежним осмисленням, то минулий рік був наповнений.

Давайте уявимо. Кілька років назад ми сидимо і говоримо: "Україна вже на грані отримання безвізового режиму", "Вступає в дію зона вільної торгівлі з ЄС", "Замість бандюків-ментів вийшла цивілізована поліція, якій довіряє понад 50% населення", "У нас є армія, яка може воювати проти Росії".

Два роки назад це виглядало би казкою. А сьогодні - як щось таке, що ми і не думаємо про це згадувати. І таких речей в цьому році було дуже багато", - пояснив Чорновіл.

На думку екс-нардепа, реформи зрушили з місця. "У нас реально пішла ціла низка реформ. Вони буксують, бо ми маємо таку Верховну Раду. Маємо оце замкнуте, порочне коло суддівського середовища. Яке все гальмує. І ситуація у соціальному плані - погана. Країна у війні. Але при тому всьому, ми зробили безповоротні зміни", - сказав колишній парламентар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...