"Чувствуя свою безопасность, что вот этот точно не пошлет нафиг, Гундяев сунулся к Дроздову" - Невзоров про те, чому патріарх Кирило так полюбив зоологію

Російський публіцист прокоментував те, що глава Російської православної церкви патріарх Кирило направив привітання відомому російському вченому-зоологу Миколі Дроздову з нагоди 80-річчя.

Патріарх Кирило. Фото:pravoslavie.ru

Московський патріарх Кирило вирішив привітати з ювілеєм відомого російського вченого-зоолога Миколу Дроздова, оскільки був переконаний, що вчений - один з небагатьох представників наукової інтелігенції Росії, який "не пошле його нафіг"; подібні жести потрібні главі РПЦ, щоб "бути в тренді і на слуху". Таку думку Обозревателю висловив російський публіцист Олександр Невзоров, передають Патріоти України.

"Наверное, Кирилл долго думал, кем он не будет послан нафиг в случае, если он к кому-нибудь сунется с этой своей патриаршей премией, с этим своим поздравлением и награждением. И вот нашли этого совершенно безответного, милейшего, добрейшего человека. Действительно, более деликатного человека в Останкино, чем Дроздов, найти было очень сложно. Даже с самыми тупыми и примитивными он всегда разговаривает вежливо, проникновенно и воспитанно", - пояснив публіцист.

"И вот, чувствуя свою безопасность, что вот этот точно не пошлет нафиг, Гундяев сунулся к Дроздову, поскольку они действительно очень заигрывают с интеллигенцией, они заигрывают с известными людьми, им все время хочется быть в тренде, на слуху, демонстрировать свою близость к зоологии, к телевидению. На самом деле им Дроздов абсолютно до лампочки", - переконаний Невзоров.

Відповідаючи на питання, чи можна слова патріарха про "дбайливе ставлення до природи" і "турботу про боже творіння" розцінювати як спробу примирити релігію і науку, публіцист підтвердив: "Эта попытка делается не в первый раз, но эта попытка совершенно никому не нужна, и главное - она сильно запоздала".

"Дело в том, что это религия страшно нуждается в науке и страшно нуждается в том, чтобы каким-то образом отмыться и легализоваться, а наука ни малейшей потребности ни в какой религии не испытывает. Просто это давно никому не интересная гипотеза, которую никто всерьез не обсуждает и которую и колошматить-то уже считается немножко дурным тоном, потому что все уже понятно без всех этих богов", - пояснив він.

"Просто считается, что Гундяев виляет задом перед интеллигенцией и делает это, как всегда, не очень умело", - зауважив публіцист.

Як відомо, глава Російської православної церкви патріарх Кирило направив привітання відомому російському вченому-зоологу Миколі Дроздову з нагоди 80-річчя, а також удостоїв його ордена святителя Макарія.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...