Чи можна розцінювати вихід французької компанії ENGIE на український газовий ринок як успіх, - експерт

Дана компанія відома тісною співпрацею з "Газпромом", пише Соколовський.

Компанія ENGIE. Фото: соцмережі

Французька компанія ENGIE уклала контракт з українською компанією ПАТ «Укратрансгаз» (?) щодо поставок газу в Україну і зберігання його в українських ПСГ. З 1 січня цього року ця компанія імпортує газ в Україну через кордон з Польщею. Так пише експерт Богдан Соколовський, повідомляють Патріоти України з посиланням на lb.ua, цитуючи далі:

"З одного боку, прихід на ринок європейської компанії слід вважати успіхом. Зокрема, якщо за її прикладом прийдуть інші європейські компанії, які поставлятимуть нам газ неросійського походження.

З іншого боку, компанія ENGIE відома тісною співпрацею з «Газпромом». Про це, зокрема, свідчить конструктивна зустріч голови правління російського ПАТ «Газпром» Олексія Міллера з головою ради директорів французької компанії Engine (?) на 6-му Петербурзькому міжнародному газовому форумі 4-го жовтня 2016 року.

Крім цього, зважаючи на конфіденційність контракту, поставки газу в Україну з Польщі, яка наразі не є газовим експортером, змушують думати чи не йдеться про газ російського походження? Якщо ж згадана французька компанія постачає нам російський газ, то було б логічно знати за яких умов ці поставки в Україну припиняються або ж вчиняються інші непланові речі - хто сьогодні може гарантувати, що між російською та французькою компаніями нема спеціальної домовленості щодо України?

Отже, беручи до уваги згадане, вихід французької компанії ENGIE на український газовий ринок можна розцінювати як успіх чи прорив або ж як «троянського коня». Частково це питання можна було прояснити, вивчивши контракт між французькою та українською компаніями. Точніше - якби дізнатися про реалії відносин між згаданими щодо України. Але і те, й інше - малоймовірне".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...