Чи винен Сергій Князєв, що його крісло стало "політичним"?

Так що обере новий глава Нацполіції - контр піар чи все ж таки ловитиме злочинців?

На цьому тижні Україна отримала нового главу національної поліції, увага була посилена адже зміни стосуються новоствореної структури, тому суспільство і експерти дивилися на цей конкурс в обидва ока, обговорюючи "чий" це буде ставленик, пише Кирило Молчанов, повідомляють Патріоти України.

Отже, ним тепер став Сергій Князєв, начальник карного розшуку. Об'єктивно, поки немає розуміння чого очікувати конкретно від цього призначення, але це однозначно краще Згуладзе і Деканоїдзе, адже те як вони себе ведуть постфактум, викликає тільки здивування і глибоке розчарування.

Взагалі, поведінка цих колишніх досить зухвала, свого часу Україна їм надала громадянство за спрощеною процедурою, високооплачувану роботу, а вони ... Наприклад, Деканоїдзе тепер як ні в чому не бувало стверджує, що реформатори в українському уряді займають нижчі посади, вони є ширмою для вищого керівництва, а потім їх використовують як цапів-відбувайлів якщо реформи не вдаються.

Дуже неприємно подібне слухати і чути, адже це дуже резонує з тими заявами, які вона робила буквально два місяці тому в статусі глави Нацполіціі, тоді їй все подобалося і реформи йшли за планом-прикладом Грузії, на чому вона постійно акцентувалася.

ЇЇ попередниця Згуладзе, взагалі незрозуміло куди зникла, так і не відзвітувавшись про зроблене на посаді. Як не крути, але точка сидіння визначає точку зору. Тепер, що Саакашвілі, що Деканоїдзе, без зайвих докорів сумління таврують ганьбою своїх колишніх товаришів. Начебто і "реформатори" іноземні, а методи роботи і політична культура суто традиційна в українському фарватері.

Так що, призначення Сергія Князєва, який пройшов в минулому і Крим, і Рим, на посаду глави Нацполіціі це природно плюс, суспільство втомилося від заїжджих гастролерів і західних горе- реформаторів.

Не встиг Князєв вступити у свої повноваження і прийняти справи від попередників, як на нього вже посипалася гора критики, починаючи від робочих моментів і закінчуючи чорнухою. Виявляється його колишня дружина власниця семи квартир, не зважаючи на те, що він з нею розлучений більше чотирьох років,

Втім, на політкоректність особливо ніхто й не розраховував, але таке загострення пристрастей навколо фігури другого десятка змушує задуматися, що багатьом його персона не припаде до смаку.

Коли Яценюк був відправлений у відставку, для Порошенка єдиним чужорідним тілом в уряді залишився Аваков, він як кістка в горлі Гаранта, яка заважає монополізувати силовий блок, та й в цілому підпорядкувати практично всі гілки влади незважаючи на парламентсько-президентський статус української республіки.

Розгойдувати крісло під Аваковим почали ще з осені, після низки пригод і скандалів з поліцією, але безрезультатно. Не вийшло у президента завести свого кадра й на главу Нацполіціі, щоб для початку послабити вплив Авакова в системі МВС, раз не вийшло його видавити зі старту.

Так що наїзди на Князєва, який і дня ще не пропрацював, це все ланки одного ланцюга, хоча з позиції вузько корпоративної, це абсолютно неприйнятно, адже будь-якому кадру треба дати хоча б пропрацювати сто днів без критики.

Правда, в сучасній українській політичній практиці ніякі правила не діють крім одного: "передбачити - означає вчасно зрадити", так і гризуться вищі посадові особи без зупинки.

Як тепер працювати новому главі Нацполіціі не ясно, адже левову частку робочого часу доведеться витрачати на контр піар, замість того щоб ловити злочинців. Адже він не винен, що його крісло стало "політичним" і дуже важливим для президента.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...