"Давно пора": Економіст закликав стягнути заборгованість з олігархів

Віталій Скоцик заявив, що українські олігархи повинні погасити всі свої борги перед державою.

Ринат Ахметов, Віктор Пінчук, Ігор Коломойський, Дмитро Фірташ. Фото: othervision.info

Влада має стягувати з олігархів їхні борги, а не випрошувати кредити в МВФ. Якби всі бізнесмени в Україні були в рівних умовах і платили податки та виплачували борги, Україна не мусила б просити позики у міжнародних інституцій під зобов'язання продажу землі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Віталія Скоцика.

"Лише троє олігархів винні Національному банку суму, рівноцінну мільярду доларів. І влада, замість того, щоб проявити твердість і стягнути заборгованість, заганяє в борги державу і весь народ", - підкреслив Віталій Скоцик.

На його думку, політика постійних державних позик на фоні "імунітету" олігархів матиме катастрофічні наслідки.

"Уряд підписує з МВФ меморандум, у якому заради мільярдного траншу обіцяє поспішно відкрити ринок землі вже з наступного року. В чиїх це інтересах? Звичайно, в інтересах тих самих "недоторканних" олігархів, бо тільки вони і мають кошти, щоб купувати землю. Вони узурпують весь земельний ресурс і спричинять катастрофу держави. Тим часом борги їхніх структур перед державою наче не помічають. Ось де треба брати фінансовий ресурс, який і так належить Україні!" - додає економіст.

За його словами, безкарність олігархів призвела до того, що держава мусила викуповувати Приватбанк, із якого кошти вкладників викачали на кредитування офшорних компаній, пов'язаних з власниками банку.

Віталій Скоцик нагадав, що, за підрахунками експертів, загальна сума боргів, яку 20 найбільших бізнесменів-боржників України повинні повернути кредиторам, державі і населенню, становить понад $40 млрд.

Голова НБУ Валерія Гонтарєва назвала серед найбільших боржників за кредитами рефінансування Дмитра Фірташа та його банк "Надра" (винен НБУ 9,8 мрлд грн), Олега Бахматюка та його два банки "Фінансова ініціатива" та "VAB банк" (понад 10 млрд грн), Миколу Лагуна – власника "Дельтабанку" (8 млрд грн). Також банк "Фінанси і кредит" Костянтина Жеваго заборгував 6,3 млрд грн, а "Імексбанк" Леоніда Клімова - 3,4 млрд грн.



Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Буде повтор атаки такого ж рівня: Полковник ЗСУ попередив про масовані ракетні удари по Україні і назвав дати

середа, 8 травень 2024, 20:42

Протягом кількох діб на Україну чекають повторні атаки такого ж рівня, що і у ніч проти 8 травня, тому найближчими 3-4 днями потрібно бути дуже обережними, особливо у нічний час. Полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан...

Вогонь охопив п'ять тисяч квадратних метрів: У Росії в морському порту спалахнула масштабна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 20:30

У ніч проти четверга, 9 травня, за місцевим часом на Далекому Сході РФ у морському торговельному порту Петропавловська-Камчатського спалахнула масштабна пожежа. Про це повідомляють російські Telegram-канали з посиланням на місцеве управління МНС РФ, пе...