Де в Європі найвгодованіші діти

Найвищі показники дитячого ожиріння в країнах Середземномор’я.

Ілюстрація. Фото: ЗМІДіти з країн Середземномор'я набагато повніші за своїх однолітків із інших європейських держав. На це вказують дані Всесвітньої організації охорони здоров'я, повідомляють Патріоти України, з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Наприклад, на Кіпрі 43% дітей віком 9 років страждають від зайвої ваги або ожиріння. У Греції, Італії та Іспанії цей показник також вище 40%.

Водночас традиційна середземноморська дієта багата на овочі, фрукти і рибу. Втім, у Швеції молоде покоління їсть рибу, оливкову олію і томати набагато частіше, ніж жителі Італії або Іспанії.

Фахівець ВООЗ Жуан Бреда пов'язує це з тим, що нездорова їжа, цукерки і газована вода замінили традиційні здорові страви. "Середземноморська дієта на межі зникнення, і нам необхідно її відновити", – зазначає він.

ВООЗ включає до європейської ініціативи з епіднагляду за дитячим ожирінням і країни колишнього СРСР зокрема й Таджикистан, Туркменію і Казахстан. У них спостерігаються найнижчі показники дитячого ожиріння серед усіх досліджуваних країн. Трохи вищі цифри у Франції, Норвегії, Латвії та Данії – від 5% до 9%.

Великобританія не надає офіційних даних для ініціативи ВООЗ, але приблизно кожна третя дитина до завершення початкової школи (зазвичай в 11 років) стикається з проблемою зайвої ваги. Європейська ініціатива ВООЗ з епіднагляду за дитячим ожирінням з'явилася в 2008 році, на сьогодні до неї входять 40 країн, що надають інформацію про вагу і зріст дітей.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Джерело