Декомунізували: На Запоріжжі пам'ятник Леніну перетворили на монумент українському гетьману (фотофакт)

Тепер у селищі Новоолексіївка замість "вождя революції" на постаменті стоїть Пилип Орлик.

На Запоріжжі пам'ятник Леніну переробили в пам'ятник Пилипу Орлику. Фото:Facebook

У селі Новоолексіївка Запорізької області пам'ятник Леніна перетворили на монумент Пилипа Орлика. Про це у своєму Facebook повідомила журналістка Ірина Ромалійська, інформують Патріоти України.

"У Приморському районі є два села, що входять в одну сільраду. Традиційно в кожному селі стояв пам'ятник Леніну. Після прийняття закону про декомунізацію на сесії сільради було прийнято рішення не зносити пам'ятники, а переробити їх.

Зокрема, один монумент Леніна (в Новоолексіївці) вирішили переробити на Пилипа Орлика, а інший - на першого болгарського переселенця. Цей пам'ятник приурочили до 150-річчя переселення болгар в цей район", - пише вона.

Як повідомляє ведуча "Громадського радіо", голова сільради розповів, що на обидва пам'ятники вони витратили близько 7 тисяч гривень.

"Це пам'ятник Леніну переробили в пам'ятник ... Пилипу Орлику! Село Новоолексіївка в Запорізькій області", - написала вона, опублікувавши фотографії оновленого монумента.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 7 травня. Дівчата збиралися у найстаршої подруги і ворожили на суджених і долю

вівторок, 7 травень 2024, 7:05

Православна церква України 7 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Зедазнійського та його учнів. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Саву Стратилата та Євсевія. 7 травня українці присвячували посіву овочів та зернових к...

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Джерело