Порівняв із Нероном та Гітлером: Скандальний митрополит РПЦ розлютився через ПЦУ

Митрополит Лука звинуватив українську владу у порушенні Конституції.

Митрополит Лука. Фото: соцмережі.

Скандальний митрополит Запорізький і Мелітопольський (РПЦ в Україні) Лука заявив, що українських політиків чекає ганьба за спроби підпорядкувати собі церкву. Про це він сказав у зверненні до глави Новомиколаївської районної держадміністрації Володимира Гряністого, повідомляють Патріоти України із посиланням на сайт "Союз православних журналістів".
"Реанімуючи середньовічний постулат "чия влада, того і церква", ви намагаєтеся "притягнути Бога за бороду" до ніг своїх господарів заради того, щоб вислужитися перед ними. Пам'ятайте, що на чужому нещасті щастя не побудувати, і все погане повертається сторицею до людини, яка створила зло", — зазначив Лука.

У своєму листі митрополит вказав, що "державна посада не робить небожителем і не звільняє від дотримання Конституції". "Ваші дії із примусу шляхом умовлянь і залякування духовенства Новомиколаївського благочиння Запорізької єпархії УПЦ із метою ухилення у розкол через зраду церкви-матері — Української православної церкви, яка народила їх як священиків, повністю суперечать цій статті, що являє собою порушення присяги державного службовця", — уточнив він.

Митрополит підкреслив, що подібні дії свідчать про незнання історії боротьби людини з Богом в особі створеної і очолюваної ним церкви. "Подібних спроб знищити або підпорядкувати собі церкву було безліч. Невже ви ніколи не чули про дії Нерона, Максиміліана, Робесп'єра, Сталіна, Гітлера або Хрущова, їм подібних і їхніх вірних прислужників? Усі їхні потуги були зруйновані Богом. Церква, як стояла, так і стоїть, і стверджує слово істини! Що збереглося у народній пам'яті про згаданих вище осіб? Ганьба і народний осуд! Сьогодні в цей список історія вписує імена тих, хто вирішив підняти руку на Українську православну церкву", — завершив Лука.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....