Порівняв із Нероном та Гітлером: Скандальний митрополит РПЦ розлютився через ПЦУ

Митрополит Лука звинуватив українську владу у порушенні Конституції.

Митрополит Лука. Фото: соцмережі.

Скандальний митрополит Запорізький і Мелітопольський (РПЦ в Україні) Лука заявив, що українських політиків чекає ганьба за спроби підпорядкувати собі церкву. Про це він сказав у зверненні до глави Новомиколаївської районної держадміністрації Володимира Гряністого, повідомляють Патріоти України із посиланням на сайт "Союз православних журналістів".
"Реанімуючи середньовічний постулат "чия влада, того і церква", ви намагаєтеся "притягнути Бога за бороду" до ніг своїх господарів заради того, щоб вислужитися перед ними. Пам'ятайте, що на чужому нещасті щастя не побудувати, і все погане повертається сторицею до людини, яка створила зло", — зазначив Лука.

У своєму листі митрополит вказав, що "державна посада не робить небожителем і не звільняє від дотримання Конституції". "Ваші дії із примусу шляхом умовлянь і залякування духовенства Новомиколаївського благочиння Запорізької єпархії УПЦ із метою ухилення у розкол через зраду церкви-матері — Української православної церкви, яка народила їх як священиків, повністю суперечать цій статті, що являє собою порушення присяги державного службовця", — уточнив він.

Митрополит підкреслив, що подібні дії свідчать про незнання історії боротьби людини з Богом в особі створеної і очолюваної ним церкви. "Подібних спроб знищити або підпорядкувати собі церкву було безліч. Невже ви ніколи не чули про дії Нерона, Максиміліана, Робесп'єра, Сталіна, Гітлера або Хрущова, їм подібних і їхніх вірних прислужників? Усі їхні потуги були зруйновані Богом. Церква, як стояла, так і стоїть, і стверджує слово істини! Що збереглося у народній пам'яті про згаданих вище осіб? Ганьба і народний осуд! Сьогодні в цей список історія вписує імена тих, хто вирішив підняти руку на Українську православну церкву", — завершив Лука.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...