Денис Казанський: Які заводи, за майже 3 роки окупації частини Донбасу, в "ЛНР" і "ДНР" побудувала Росія? (фото, відео)

Поки в Донецьку і Луганську будують "русскій мір", пиляють на металобрухт шахти і закривають заводи, в західних областях поступово розвивається економіка і відкриваються нові виробництва.

Про це пише Денис Казанський у своєму блозі. Тільки за останні дні в Тернопільській і Чернівецькій областях іноземними інвесторами були відкриті два нових заводи. 13 грудня в Чернівцях запустила новий завод на 1000 робочих місць компанія ТОВ "Аутомотив Електрик Україна".

А 14 грудня о Чорткові Тернопільської області японська корпорація Sumitomo Electric відкрила першу чергу заводу з виробництва кабельної продукції для автомобілів - це ще 500 робочих місць.

Описані приклади - далеко не єдині. У цьому ж році у Львові був відкритий завод "Фуджікура". У Старосамбірському районі Львівської області запустили вітроелектростанцію. Крім того, відкриття нових виробництв планується і в майбутньому році. Так, прогрес йде не так швидко, як хотілося б. Але принаймні, він є, на відміну від того, що відбувається в Луганську і Донецьку, куди прийшли боротися з хунтою бурятские визволителі.

Хтось скаже, що 1-2 тис. Робочих місць це не дуже багато, а зарплати на заводах невеликі і значно поступаються рівню європейських зарплат. Все це так. Однак, з іншого боку тенденція дуже хороша. По-перше, робочі місця виникають в тих регіонах, де з роботою дуже туго, і багатьом людям доводиться їздити на заробітки. По-друге, описані приклади - далеко не єдині. У цьому ж році у Львові був відкритий завод «Фуджікура». У Старосамбірському районі Львівської області запустили вітроелектростанцію. Крім того, відкриття нових виробництв планується і в майбутньому році. Так, прогрес йде не так швидко, як хотілося б. Але хоча б так. По крайней мере, цей прогрес є, на відміну від того, що відбувається там, де сьогодні панують «народні республіки». Складно уявити, щоб комусь сьогодні прийшло в голову побудувати завод хоча б на ті ж 500 робочих місць в Торезі або Красному Лучі.

Там, де люди люблять свою країну і вкладаються в неї - йде розвиток. Західні області є протягом багатьох років місцем відносної стабільності, тому іноземні інвестори не бояться туди приходити. Крім того, народ там в цілому досить працьовитий і підприємливий, про що я вже писав якось в пості Чому захід України живе краще сходу. А ось там, де високий відсоток тих, хто живе ненавистю до України та бажає їй краху і розвалу - відбувається регрес і деіндустріалізація. Дурні мудаки радісно називають Україну «країною 404», думаючи, що це не відноситься до них самих. Але російські друзі наших сепаратистів не втомлюються нагадувати їм, що Донбас це теж Україна. І бажаючи зла Україні, мріючи її зруйнувати ці люди бажають зла самим собі і своїм нащадкам, яким потім доведеться жити на самим же влаштованої смітнику.

Ось свіжий приклад. Звернення власника захопленого бойовиками в Харцизьку заводу «Силур» до колективу підприємства. З тих пір, як завод у вересні «віджали», він більше не працює, а люди сидять без грошей. Швидше за все, в майбутньому «Силур» теж розпиляють на метал. Це все, що отримали жителі Донбасу від нібито «патріотів Донбасу», які захопили владу в 2014 році.

Які заводи в "ЛНР" і "ДНР" побудувала Росія? Чи багато виробництв відкрила вона в Придністров'ї, Абхазії і Південної Осетії? Може бути, російськими інвесторами там уже створені сотні робочих місць, а я про це не знаю? Ну, нам же російські політики, журналісти і блогери постійно доводять помилковість геополітичного вибору України, нам же говорять, що з Росією інтегруватися набагато вигідніше для економіки. Ось і хотілося б зрозуміти, що конкретно це дає?



Автор Денис Казанській

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...