Десятиметрового кита, який заблукав у гавані, рятівники з трудом вивели в океан (відео)

Тварина провела у «пастці» майже добу. Береговій охороні вдалося виманити кита з гавані за допомогою гідрофону.

20 травня гавані міста Вентура у США застряг молодий горбатий кит. Тварина завдовжки не менше 10 метрів запливла у гавань і не могла знайти вихід назад у океан. Кит кілька разів врізався у судна, що стоять у доках, а потім мало не збив гвинти одного з човнів, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Попмеханика».

Капітан порту Вентура Джон Хіггінс разом зі співробітниками берегової охорони і добровольцями вирішили звільнити тварину. Вони намагалися вивільнити кита більше 4-х годин. Співробітники охорони використовували гідрофон, який відтворював характерні для китів звуки. Таким чином, тварину хотіли виманити з «пастки». Однак метод не спрацював. «Це було несамовито - ми побачили тварину у біді, але не могли ніяк їй допомогти», - сказав Джон Хіггінс.

Пристрій, який відтворював звуки китів, вирішили залишити біля входу у гавань на всю ніч. Вранці, коли бригада рятувальників мала була відновити операцію зі звільнення кита, тварини вже не було. Ймовірно, звуки гідрофону все-таки допомогли їй виплисти з гавані і знайти вихід у океан.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Смерть військовозобов'язаного в ТЦК Кривого Рогу: Спливли нові подробиці

вівторок, 7 травень 2024, 13:53

У військовозобов'язаного, який помер у ТЦК Кривого Рогу Дніпропетровської області, виявили токсичну дію невідомої речовини. Про це повідомляє Телеграм-канал "СВОЇ | Кривий Ріг" з посиланням на результати розтину, передають Патріоти України. За даними р...

Фанати совка дуже образилися: Китайці показали свою версію, як Сталін посилав Мікояна до Мао Цзедуна (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 13:41

Серед фанатів радянського режиму спалахнув скандал через образ диктатора Йосипа Сталіна у китайському історичному телесеріалі Дипломатичні ігри. Річ у тім, що в оприлюдненому у соцмережах уривку кривавого тирана було показано глядачам не як «великого л...