Дії вищого військового керівництва, відповідального за Іловайську трагедію, залишили без оцінки. А про добробати відверту брехню поширювала Адміністрація Президента, - Бутусов

Журналіст наголосив, що російську владу нервує той факт, що військова прокуратура України відкрила багато кримінальних проваджень проти вищих посадових осіб РФ.

Юрій Бутусов. Фото:journalism.ucu.edu.ua

Притягнення до відповідальності військових злочинців із РФ, які вторглися в Україну, не буде реалізоване в найближчій перспективі. Про це виданню Гордон заявив журналіст, головний редактор сайту "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

Бутусов прокоментував оприлюднення результатів розслідування Генпрокуратурою Іловайської трагедії.

"Думаю, поступово кількість позовів військової прокуратури України проти російських військових злочинців на чолі з керівництвом РФ перейде в якість. Можливо, якісь рішення на нашу користь буде ухвалено. Однак це не справа найближчої перспективи, тут необхідно напрацьовувати базу. Тільки тоді буде якийсь результат.

Передусім потрібно домогтися базового рішення в Європейському суді з прав людини, де скоро почнуть розгляд позову проти РФ. Якщо ми переможемо, інші справи підуть простіше. Військова прокуратура України порушила досить багато справ проти вищих посадових осіб Росії. І супротивника це дуже нервує. Адже йому в перспективі висуватимуть матеріальні претензії", – зазначив Бутусов.

Він акцентував на тому, що дії вищого військового керівництва, відповідального за Іловайську трагедію, залишили без оцінки.

"Я був у складі групи, яка займалася військово-тактичною експертизою іловайських подій. Можу сказати, що досліджнено всі основні керівні документи і відновлено картину подій. Однак не опубліковано висновків комісії з оцінки дій керівництва АТО. Не дано оцінку компетентності начальника Генштабу, який під час військового вторгнення РФ замість планування бойових дій займався переговорами з Генштабом Росії і повідомляв противнику дані про пересування українських військ.

Це повний абсурд. Сподіваюся, у підсумку цьому дадуть правову оцінку. Поки жодних оцінок військовому керівництву, що несе повну відповідальність за Іловайську трагедію, ми не почули. Щоб питання було розглянуте по суті, потрібна політична воля", – підкреслив журналіст.

За його словами, українська влада поширювала неправдиву інформацію про дії добровольчих батальйонів під Іловайськом.

"Згадаймо, яка протягом двох років була масована інформаційна кампанія. Поширювали відверту брехню: мовляв, добровольчі батальйони з власної ініціативи пішли атакувати Іловайськ. І нібито вони постраждали через свою ж дурість. Неправдиву інформацію про дії добробатів під Іловайськом поширювала Адміністрація Президента. Зараз ми бачимо, що нам брехали. Але рукописи не горять, кримінальні справи – теж", – резюмував Бутусов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...