Дівчина приїхала на пісенний проект "Голос країни" заради порятунку своїх батьків з окупованого Донецька (відео)

Аліна Башкіна із Донецька не з чужих слів знає, що таке війна. Тому часто їздить гарячими точками, аби підтримати вояків АТО. Співаючи для героїв, дівчина ледь стримує сльози, адже їй болить доля України та її власної сім'ї зокрема.

Аліна Башкіна_3

Найрідніші люди Аліни залишилися в напівзруйнованому районі Донецька. Тому Башкіна прагне стати відомою співачкою, аби отримати фінансову змогу перевезти батьків до столиці, повідомляють Патріоти України з посиланням на golos.1plus1.ua.

Про враження від свого виступу на сліпих прослуховуваннях 28.02.2016 та мрію побачити маму і тата на ефірі Голосу країни підопічна Вакарчука розповіла сайту 1plus1.ua.

Аліно, ти виконала "Обійми" Святослава Вакарчука. Не боялася ризикувати, обравши композицію одного з тренерів?

- Зізнаюся, коли готувалася, не думала, сподобається Святославу чи ні. А вже потім почула, що він не дуже любить, коли його пісні переспівують. А якщо автор і виконавець повернувся, значить, було справді класно. А взагалі, так цінно, що повернулися одразу два тренери. Для мене це показник того, що було вокально гарно заспівано. Інакше б Тіна не натиснула на кнопку.

Святослав сказав, що йому вже кортить обмінятися з тобою "музичними вібраціями". Чому ти можеш навчити свого тренера?

- У мене є досвід викладання, але не думаю, що Святослав буде моїм учнем (сміється). А в принципі, гадаю, нам буде, чому повчитися одне в одного. Душевно він вміє співати і так. Можливо, я можу спробувати з ним щось виконати англійською мовою чи поекспериментувати в якихось інших напрямках.

Із піснею Вакарчука ти впоралася. Чи наважилася б узятися за композицію Тіни Кароль, Івана Дорна? Чи заспівати щось із репертуару Потапа?

- Можна було б спробувати, але, як завжди, я би виконала пісню у своїй версії. Тому що тренери – особистості, які співають так, як відчувають. А я би прочитала по-своєму, адже в моїй душі інші переживання. Це був би мій варіант. І я сподіваюся, що вдалий.

Твої батьки живуть у Донецьку. Чи знають вони, що ти вирушила на Голос?

- Так, вони вдома вболівають за мене. І я маю надію, якщо пройду ще далі і ситуація в країні покращиться, вони приїдуть з Донецька до Києва на ефір. І я зможу їх побачити уперше за два роки. Це буде суперщастя.

Коли тренери повернулися, ти розплакалася. Це була емоція радості?

- Я навіть не знаю. Воно все накопичилося. Коли я починала репетирувати пісню "Обійми", не могла її доспівати до кінця. Плакала. А тут трималася під час виступу. А потім тренери повернулися на останніх секундах, і на мене хлинув океан емоцій. Це було чудово, це були чисті сльози.

Як гадаєш, у подальшому емоції не завадять тобі виступати вдало?

- Траплялися моменти, коли хвилювання заважало. Таке було, коли я співала в АТО. Я виходила на сцену й думала не про пісню, а про щось інше. Навмисне, щоб не зірватися, не заплакати й таки доспівати пісню до кінця. Я стояла, піднявши голову догори, щоб сльози не текли з очей. Потім виходила за лаштунки й ридала ридма. Не могла нічого з собою зробити. Там просто місце таке. А тут були інші емоції. Це велика зала, це живий звук, музиканти. Упевнена, в подальшому ця творча атмосфера мені дуже допомагатиме.

Чи вказувало щось на те, що для тебе на Голосі країни 6 усе складеться так вдало?

- Перед виступом мені зробили комплімент щодо гарної сукні. І на репетиції звичайні слухачі сказали, що їм дуже подобається, як я виконую пісню Обійми. Це надихнуло. І я подумала: насправді не важливо, пройду далі чи ні, головне, що співатиму і виглядатиму гарно. А отже - сама отримаю насолоду від виступу. Але так сталося, що і тренерам сподобалося: до мене повернулися, мені аплодували. Я щаслива.

Як Аліна Башкіна співала на сліпих прослуховуваннях від 28.02.2016:

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...