Для поціновувачів кави: Як зробити улюблений напій кориснішим

6 простих трюків, які допоможуть нейтралізувати негативний вплив кофеїну на організм.

До кави не варто додавати підсолоджувачі, а додавання спецій може замінити цукор, повідомляють Патріоти України з посиланням на TIME. Пропонуємо шість простих трюків, які зроблять каву ще смачнішою та кориснішою.

1. Склянка води перед кавою

За даними досліджень, кофеїн сечогінний і призводить до втрати рідини. Але тіло може пристосуватися до постійного вживання кофеїну, що може погано вплинути на достатню кількість води в організмі.

null

Люди, які починають день з кави, часто не п'ють достатньо води впродовж усього дня. Тому перед кавуванням варто випити склянку води. Усього за день потрібно пити 30-40 мл води на 1 кг маси тіла.

2. Порція цукру - не більше одного стіка

Захоплюватися цукром не варто. Обмежтеся одним стіком до однієї порції кави. Один стік - це 1 чайна ложка цукру, та все ж краще використовувати фасований цукор. Так легше відстежити, скільки його ви додаєте у каву.

3. Ні - штучним підсолоджувачам

Від штучних підсолоджувачів краще відмовлятися. Хоч у них може і не бути калорій і вони замінюють цукор у напоях, та вони можуть призвести до збільшення апетиту. Також є ризик ожиріння, хвороби серця та діабету ІІ типу.

А ще краще звикнути до кави без додавання цукру та його замінників.

4. Додавайте корицю чи інші спеції

null

Щоб було легше відмовитися від цукру, можна схитрувати. Додавайте до кави “солодкі” спеції. Найкраще з кавовим напоєм смакуватиме кориця, імбир, гвоздика чи мускатний горіх.

Ці спеції можна комбінувати.

5. Натуральне чи рослинне молоко

Любителям капучіно чи лате радять використовувати органічне молоко, або ж молоко тих корів, яких випасали на траві.

У них більше поживних речовин: зокрема, тут є протизапальні жирні кислоти omega-3.

Можна замінити його і на рослинне молоко. Це молочні продукти з мигдалю, кеш’ю, кокосу тощо. Їхня перевага ще й у тому, що вони менш калорійні.

6. Кавова дрімота = подвійний ефект

Кофеїн бадьорить організм. Ви можете посилити цей ефект. Для цього потрібно лягти подрімати на 20-30 хвилин. Після цього можна прокинутися дуже енергійним.

Та із цим потрібно бути обережними. Вживати кофеїн можна мінімум за шість годин до сну.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...