Для Росії євроатлантична інтеграція України апсолютно неприйнятна, – експерт

Якщо в Україні і справді проведуть референдум про вступ до НАТО, то це стане першим серйозним кроком країни та влади, яка зможе довести, що давно обрала європейський напрямок розвитку.

Окрім цього, це стане потужним сигналом до повного звільнення від впливу Росії на Україну, припустив спів-директор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Михайло Пашков, повідомляють Патріоти України

Експерт відразу зауважив, що Україна повинно чітко розставити пріоритети у питанні подолання перешкод на шляху вступу у Альянс.

«Якщо ми хочемо показати, що український народ вибирає євроатлантичний вектор і сподівається на якісь гарантії безпеки від альянсу, то Київ досягне своєї мети. Але якщо ми сподіваємося, що після референдуму НАТО відкриє перед нами двері, то це вкрай малоймовірно. Питання про членство України на порядку денному не стоїть», - заявив Пашков.

Однак, аналітик пояснив суть співробітництва із НАТО, яке імовірно матиме місце до самого вступу України у склад Північноатлантичного альянсу.

«Просто треба реально оцінювати коефіцієнт корисної дії. Для України дуже важливою є співпраця з НАТО. В першу чергу з точки зору річних національних програм і розширеного пакету допомоги», – резюмував експерт.

Що ж до відносин Росії і України, то експерт був небагатослівним, а чітко вказав на наслідки:

«Будь-які кроки України в напрямку Європи, НАТО будуть викликати реакцію Росії. Це треба прийняти як даність. Для Росії євроатлантична інтеграція України неприйнятна. І по мірі подальшої інтеграції України в ЄС і НАТО тиск Кремля буде посилюватися».

Нагадаємо, на цьому тижні український лідер Петро Порошенко заявив, що в Україні проведуть референдум щодо вступу у НАТО.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...