"Для України це не дуже добре": Тимчук пояснив, навіщо Кремль збирає окуповані території в "СНД-2"

На думку нардепа, Москва бачить в "ЛДНР" нове Придністров'я у вигляді замороженого конфлікту.

Ілюстрація:diena.lt

Ініціатива Кремля щодо включення до "Співдружності невизнаних держав" "ДНР" і "ЛНР" нарівні з іншими територіями пострадянських країн, окупованих Росією, на тлі посилення військової складової "армій" "республік" - неприємний факт для України. Таку думку Обозревателю висловив координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

Як повідомив експерт, "СНД-2" було створено в 2005 році, і на той момент об'єднувало тільки Придністров'я і Нагірний Карабах - "вони зібралися як брати по нещастю, щоб зображати якусь там єдність, якусь координацію" міжнародного "рівня". Але "Москва не особливо цікавилася цим об'єднанням".

"Однак з тих пір як Південна Осетія і Абхазія були фактично офіційно взяті під протекторат Москви, Кремль демонструє велику зацікавленість в ньому", - додав Тимчук.

Він визнав, що, "оскільки ці квазідержавні утворення не визнані в світі, то зрозуміло, що всі ці проекти цікаві тільки самим цим територіям і Москві, оскільки вона прагне цим керувати".

"СНД-2" потрібна Москві, щоб простіше управляти цими територіями?"- запитали нардепа. "Не стільки керувати, скільки для того, щоб дати їм розуміння, що вони не самотні. Якщо навіть вони критично залежать від Росії, тим не менше, їх багато, і вони дружать між собою", - пояснив нардеп.

Разом з тим він підкреслив: "Для нас це не дуже добре, оскільки, якщо йде такий процес на тлі посилення військової складової, то це означає, що Москва бачить в "ЛДНР" нове Придністров'я у вигляді замороженого конфлікту".

Тимчук допустив, що "цей проект підтримується в силу поточного політичного моменту, і не виключено, що завтра будуть прийняті інші рішення. Але на даний момент ситуація саме така".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, — карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...