Хіти тижня. Українські військові зайняли важливий рубіж поблизу Горлівки, - Тимчук

Інтенсивні обстріли позицій ОС, активність ДРГ та висока концентрація важкого озброєння противника вимагали від українського командування негайних дій.

Стало відомо про черговий успіх ЗСУ на Донбасі. Фото: УНІАН.

Підрозділи окремої механізованої бригади ЗСУ, оборонці на підступах до н. п. Горлівка, успішно завершили обладнання оборонних позицій та наразі організували надійну оборону на стику населених пунктів Зайцеве та Гладосове. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє нардеп, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Інтенсивні обстріли позицій ОС, активність ДРГ та висока концентрація важкого озброєння противника вимагали від українського командування негайних дій зі вдосконалення оборони на цьому напрямку. Для підвищення стійкості оборони підрозділи механізованої бригади збройних сил зайняли вигідний для оборонних дій природний рубіж у смузі оборони бригади та оперативно, в умовах безпосереднього зіткнення з противником, провели інженерне обладнання позицій", - йдеться у його повідомленні.

За словами Тимчука, укріплення обладнані на пануючій висоті, що дозволяє контролювати місцевість на цій ділянці та не допустити прориву противника в напрямку н. п. Новолуганське. "Так, підрозділами ЗСУ, солдатами на Горлівському напрямку завершено удосконалення "поясу безпеки" навколо населеного пункту Новолуганське, обладнанням додаткових позицій на пануючих висотах підвищена стійкість оборони на цьому напрямку. Завершено створення системи вогню, інженерних загороджень, вдосконалюється інженерне обладнання позицій", - зазначили в ІС.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...