Дмитро Гнап: Нардеп від БПП є фінансистом Юри Єнакієвського

Журналіст-розслідувач Дмитро Гнап заявив, що народний депутат від БПП Олег Недава є фінансистом Юрія Іванющенка, більш відомого як Юра Єнакієвський – одного з найближчих соратників екс-президента Віктора Януковича.

Фото: Політрада

Гнап нагадав, що в 2014 році журналісти передали в Генпрокуратуру всі матеріали по корупційним схемам Іванющенка, після чого олігарха оголосили в розшук, – з посиланням на Новое время повідомляють Патріоти України.

“А потім сталися президентські вибори, а за ними парламентські, і в складі БПП виявився Олег Недава – фінансист Іванющенка і керівник одного з ключових підприємств скандального Карпатибудінвест.

Раптово чоловік, який брав участь в колосальному розкраданні державних грошей, був правою рукою Іванющенка, виявляється в якості народного депутата президентської фракції в парламенті. Мене це обурило до глибини душі”, – сказав Гнап. Журналіст підкреслив, що на його запити в прокуратуру відповідали, що провину Недави ще потрібно довести, і вони над цим працюють.

А коли головою генпрокуратури став Юрій Луценко, продовжив Гнап, то всі провадження проти Іванющенка й Недави були припинені, хоча була зібрана велика доказова база і слідчим не склало б труднощів вимагати реальний тюремний термін для обох.

“Але Недава досі в складі фракції БПП, голосує як треба, є шанованою людиною. Юрій Іванющенко знов отримав свободу подорожей по світу і повернеться в свій Версаль в Кончі-Заспі. В українського правосуддя запитань до нього немає”, – заявив Гнап.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...